Modalități uimitoare de a folosi folia banală de aluminiu

Modalități uimitoare de a folosi folia banală de aluminiu

Folia de aluminiu este unul dintre acele articole de bucătărie pe care le am mereu la îndemână, dar pe care rareori o folosesc la adevărata ei capacitate.


Cu toate acestea, folia de aluminiu este un instrument versatil și practic, care poate fi folosit în multe moduri neașteptate.

Curățarea obiectelor de argint cu folia banală de aluminiu

Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a curăța obiectele de argint, cum ar fi tacâmurile sau bijuteriile.

Pune o bucată de folie de aluminiu într-o cratiță cu apă fierbinte și adaugă o linguriță de sare. Pune obiectele de argint în această soluție și lasă-le să stea timp de câteva minute. Aceasta va ajuta la redarea strălucirii lor naturale.


Înlocuitor pentru suporturile de gătit

Dacă am rămas fără suporturi de gătit pentru aragaz sau cuptor, putem folosi folia de aluminiu ca suport temporar. Aceasta poate susține cratițele și tăvile, astfel încât să putem găti sau coace fără probleme.

Curățarea grătarului

Folia de aluminiu este un instrument excelent pentru curățarea grătarului. Înfășoar-o pe peria de grătar și utilizez-o pentru a freca grilul și a îndepărta resturile de mâncare arse.

Menținerea căldurii în mâncăruri

Dacă vrem să menținem mâncarea caldă mai mult timp, putem înfășura vasele sau tăvile cu folie de aluminiu. Aceasta va păstra căldura și va permite alimentelor să rămână proaspete.


Crearea unui sertar de argint

Dacă avem obiecte de argint care se pătează ușor, putem crea un mic sertar de argint folosind folie de aluminiu. Înfășoară interiorul unui sertar cu folie de aluminiu și depozitați obiectele de argint acolo. Acest lucru va ajuta la prevenirea petelor.

Îndepărtarea ruginii

Folia de aluminiu poate fi utilizată pentru a îndepărta rugina de pe obiecte metalice. Freacă obiectul cu o bucată de folie de aluminiu îmbibată cu apă sau cu ulei, iar rugina va începe să se desprindă.

Înfășurarea rădăcinilor plantelor

Dacă plantăm copaci sau arbuști în grădină, putem înfășura rădăcinile în folie de aluminiu pentru a le proteja și a le menține hidratate în timpul plantării.


Intrebuintari uimitoare ale zatului de cafea in gospodarie

3 Moduri extrem de creative prin care poți refolosi condimentele

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI