Organizarea si ingrijirea gradinii cu legume – Sfaturi utile, extrem de practice

Organizarea si ingrijirea gradinii cu legume – Sfaturi utile, extrem de practice

Sa ai propria cultura de legume iti aduce o sumedenie de avantaje si beneficii, astfel ca ingrijirea gradinii cu legume trebuie sa fie prioritara pentru tine. Gradina cu legume este o adevarata sursa de legume bogate in vitamine, minerale si substrante nutritive, ideala pentru tine. Acest spatiu iti ofera posibilitatea de a cultiva legumele preferate, legume pe care sa le pui apoi direct in mancarea preferata.


Indiferent de cat de mica sau mare este portiunea de pamant pe care o ai, ar fi pacat sa nu profiti de ea si sa nu plantezi aici legumele pe care le folosesti cel mai des.

Alege gradinile verticale

De exemplu, legumele precum castravetii pot fi plantati pe astfel de suporturi verticale. Fie ca alegi suporturi precum paletii din lemn sau suporturi din meta, toate sunt ideale pentru curtea casei tale. Un spatiu mic poate sa nu iti ofere mult loc pentru a planta pe pamant, insa aceste trucuri te vor ajuta, cu siguranta.

Cu toate acestea, ai grija ca si aceste gradini verticale sa fie pozitionate in spatii insorite. In acest fel, vei sti ca legumele vor avea toate conditiile de care au nevoie pentru a creste sanatos.


Mai mult decat atat, evita sa plantezi aceste legume in fata unor plante care au nevoie de soare deoarece ele le vor tine umbra. Ai grija ca pozitionarea lor sa fie facuta astfel incat sa nu afecteze alte plante.

Pregateste terenul

Inainte de a iti organiza gradina verticala, ai grija sa pregatesti terenul. Curata-l foarte bine de resturi vegetale, pietre, buruienin, dar si de alte resturi. Apoi, sapa-l si fertilizeaza-l cu compost.

Daca ai nevoie de cateva retete de compost sau vrei sa stii cum sa faci acest fertilizator, ti-am pregatit aici un articol detaliat: Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau.


De ce trebuie sa tinem cont cand plantam legumele

Atunci cand vorbim de plantarea propriu-zisa a legumelor, este important sa tinem cont de cateva reguli si sfaturi. In primul rand, tine cont de perioada de plantare pentru fiecare legume in parte.

Daca alegi sa plantezi legumele cu ajutorul unor rasaduri, alege sa faci acest lucru in zilele in care nu a fost soare afara, dupa-amiaza sau chiar spre seara.

Dupa ce ai plantat legumele, ai grija sa le oferi apa din abundenta. Legumele plantate pe timp de toamna au nevoie de un strat de paie sau de un strat de rumegus. In acest timp, ele vor fi protejate pe tot parcursul iernii.


Truc util! Un truc important de care sa tineti cont este acela de a roti mereu locul legumelor. In acest fel, vei oferi solului ocazia de a nu saraci atunci cand vine vorba de substante nutritive si legumele tale vor creste sanatos si frumos.

Descopera si aceste gradini de zarzavaturi practice si utile realizate din blocuri de BCA

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI