Pergola versus foisor – Idei superbe de amenajari pentru o vara de neuitat

0
4646

Pergola versus foisor – Idei superbe de amenajari pentru o vara de neuitat

Pergola versus foisor: cum iti poti amenaja curtea cu aceste idei absolut superbe pentru a te bucura de o vara de neuitat in propria gospodarie.


Nu doar ca te poti feri de soare, dar o pergola sau un foisor te pot ajuta sa amenajezi un spatiu de relaxare in propria gospodarie. In acest fel, te vei bucura de zilele libere impreuna cu cei dragi la un cocktail sau o racoritoare delicioasa.

Ce este pergola

Pergola este o constructie e acoperita si fara pereti. Realizata din metal sau lemn, ea poate avea acoperis retractabile sau poate fi acoperita cu barne din lemn.

Optional, peste aceste barne poti alege sa plantezi flori cataratoare pentru un plus de intimitate si umbra.


Este o constructie usoara ce poate fi realizata in prelungirea casei sau separat de aceasta. In locul plantelor pozitionate astfel incat sa ofere umbra, poti alege un material textil care transforma pergola intr-un spatiu acoperit.

Cum pregatesti fundatia pentru a construi o pergola absolut spectaculoasa

Ce este foisorul

Foisorul este o constructie mai mare, spre deosebire de pergola. In ceea ce priveste forma lor, foisoarele pot fi octogonale, hexagonale sau rotunde. De cele mai multe ori, foisoarele au acoperis si sunt realizate din lemn.

O alta diferenta intre pergola si foisor este ca acesta din urma este o constructie independenta fata de casa. Datorita marimii si rezistentei sale, in foisor poti alege sa amenajezi si un cuptor din caramida sau un gratar. De asemenea, in foisor poti amenaja si o mica bucatarie exterioara.


Idei de amenajari

Si pentru ca o poza spune mai mult decat o mie de cuvinte, ti-am pregatit o galerie foto absolut superba cu idei de foisoare si pergole pentru gospodaria ta. Alege ideea care ti se potriveste si opteaza pentru decorul perfect pentru tine.

Ghidul construirii unei pergole de vis – Cum ne relaxam vara aceasta

Pergola din lemn – o constructie stilizata care confera exteriorului eleganta

sursa foto: Pinterest