Plantarea florilor in ghivece creative realizate din bambus – 15 Proiecte utile

Plantarea florilor in ghivece creative realizate din bambus – 15 Proiecte utile

Inspira-te din aceste proiecte pentru a planta florile in ghivece creative realizate din bambus.


Bambusii sunt un grup de plante cu peste 1000 de specii de bambusi. Bambusul este cunoscut in intreaga lume datorita rezistentei sale. Acesta creste drept, iar tulpinile sunt cilindrice, fiind inalte de pana la 25 de metri. Mai mult decat atat, bambusul este folosit in constructii deoarece este foarte rezistent.

O alta caracteristica importanta a bambusului este ca aceasta planta rezistenta si utila creste foarte repede. Cat de repede? Ei bine, bambusul poate sa creasca pana la 1 metru pe zi. Impresionant, nu-i asa?

Ceea ce nu stiati, probabil, despre bambus este ca el infloreste foarte rar. Unele specii infloresc la 60 sau la 120 de ani. Veti spune ca este un semn bun atunci cand infloresc, dar nu este chiar asa. Bambusul, daca infloreste, de cele mai multe ori va muri dupa.


Nu doar cu rezistenta sa si cu faptul ca el creste foarte repede ne impresioneaza. Bambusul are si o semnificatie economica si culturala, mai ales in zonele din Asia de est si de sud-est.

Potrivit Feng Shui-ului, bambusul aduce avere si prosperitate pentru cei ce il au. De aceea, te invitam sa te inspiri si tu din aceste superbe ornamente si suporturi pentru flori realizate din lemn de bambus.

Plantarea florilor in ghivece creative realizate din bambus

Plantarea florilor in astfel de ghivece realizate din bambus este o metoda ideala de a realiza singur suporturi pentru florile tale. Si in Romania exista culturi de bambus, astfel ca poti gasi si tu sa cumperi astfel de tulpini de bambus. Daca doresti, poti sa cumperi seminte pentru a il planta chiar la tine in curte.


Te vei putea bucura de o planta care creste repede si care este folosita pentru o multime de proiecte utile.

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI