Plante suculente – ideale pentru amenajarea gradinii

0
2585

Plante suculente – ideale pentru amenajarea gradinii

Plantele suculente sunt ideale pentru amenajarea gradinii. Ce sunt plantele suculente? Sunt acele plante care stocheaza apa in frunze, tulpini si radacini si se numara printre preferatele multor persoane, tocmai pentru ca au un aspect deosebit si sunt foarte rezistente la seceta datorita faptului ca provin dintr-o zona calduroasa. Cea mai raspandita planta de acest gen este Aloe Vera cunoscuta si pentru proprietatile ei curative. Asadar daca aveti astfel de plante, iata cateva feluri de aranjamente astfel incat sa va bucurati de toata splendoarea lor. Inainte de a urmari imaginile de astazi trebuie sa va mai spunem cate ceva despre ingrijirea lor.


Trebuie sa stiti ca plantele suculente au nevoie de multa lumina de aceea trebuie sa le expuneti spre sud.

Temperatura ideala pentru ele este cuprinse intre 21 si 29 de grade Celsius ziua iar noaptea sa nu coboare sub 10 grade.

Pe timpul verii nu exagerati cu udatul si doar atunci cand pamantul de la suprafata este uscat. Pe timpul iernii planta intra intr-o lunga perioada de repaus si nu trebuie sa-i faceti absolut nimic.


Inmultirea o puteti face doar pe timpul verii atunci cand planta se afla in perioada de vegetatie prin butasi de frunze sau ramuri. Lasati butasii sa se usuce pe locul taieturii dupa care ii puteti planta in pamant amestecat cu nisip, fara a se uda excesiv. Iar pentru asta v-am pregatit si un tutorial care va arata cum sa realizati aceasta operatiune de inmultire.

Ca si curiozitate, unele specii de plante suculente, care au fost expuse in soare direct, li se inrosesc extremitatile frunzelor.

Ne-am luat cu povestitul si am uitat de fapt ca in articolul de astazi v-am pregatit idei de amenajari cu aceste plante minunate!


Daca si voi cunoasteti din secretele de ingrijire, asteptam sa ni le impartasiti la rubrica de comentarii a paginii noastre.

plante suculente 1

plante suculente 2

plante suculente 3

plante suculente 4

plante suculente 5

plante suculente 6

plante suculente 7

plante suculente 8

plante suculente 9

plante suculente 10

plante suculente 11

plante suculente 12

plante suculente 13

plante suculente 14

plante suculente 15

plante suculente 16

plante suculente 17

plante suculente 18

plante suculente 19

plante suculente 20

plante suculente 21

via