Porumbul cu boabe colorate: Cum se cultiva, ce gust are si cat costa

Porumbul cu boabe colorate: Cum se cultiva, ce gust are si cat costa

Porumbul curcubeu a cucerit internetul! Un fermier american a creat cultura in care porumbul este colorat!


Se poate manca porumbul colorat?

Probabil ca multi se intreaba daca acest porumb este comestibil sau daca are chimicale. Ei bine, raspunsurile la aceste intrebari sunt: da, porumbul colorat este comestibil si nu, nu are chimicale adaugate.

Se pare ca porumbul colorat a fost inventat in anul 2012, acum 6 ani de zile si este cunoscut sub denumirea de Glass Gem Corn.

Fermierul american de origine indiana care a inventat acest porumb colorat a murit acum cativa ani, insa semintele de porumb se pot gasi pe internet. Acestea se vand la un pret destul de piperat, la aproximativ 5 dolari pentru o punga de 20 de seminte. Gustul acestui porumb colorat este la fel cu gustul unui porumb normal.


In Romania, acest porumb se gaseste destul de rar, insa puteti sa comandati semintele online, de pe site-uri din strainatate. Acesta poate fi un cadou ideal pentru cineva pasionat de agricultura, dar sunt convinsa ca oricine si-ar dori sa il planteze in gradina sa, macar din curiozitate.

Carl Barnes este fermierul care a reusit sa creeze porumbul colorat, prin altoire.

Cum poate fi cultivat acest tip de porumb?

Porumbul colorat este foarte sensibil la inghet, deci nu poate fi cultivat decat atunci cand inghetul a disparut de tot. Se planteaza cate trei seminte cu o distanta de 30 de cm intre cuiburi.


Chiar daca fermierul care a inventat acest porumb a murit, se pare ca el a lasat reteta unui prieten apropiat, Greg Schoen, care a vandut tipul de porumb unei companii. 

Voi v-ati dori sa aveti un astfel de porumb curcubeu in gradina voastra? Este unic, colorat si suntem convinsi ca ar putea fi pastrat ca si opera de arta sau pot fi folosite boabele pentru a crea proiecte Do It Yourself cu ele!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI