Proiecte improvizate realizate din clasicii paleti din lemn

Proiecte improvizate realizate din clasicii paleti din lemn

Pe langa ideile creative de proiecte improvizate, va oferim si cateva sfaturi pentru a ingriji lemnul, chiar in urmatorul articol. Ce trebuie sa retinem este faptul ca lemnul trebuie ingrijit, daca dorim ca el sa reziste mult timp.


Ceea ce am observat si noi si studiile realizate este faptul ca oamenii prefera lacurile deschise la culoare in ceea ce priveste ingrijirea si infrumusetarea lemnului.

Perioada iernii

Daca alegeti sa realizati obiecte decorative din lemn, va aducem la cunostinta faptul ca acest material trebuie ingrijit un pic diferit iarna si vara. De exemplu, in anotimpul calduros, lemnul trebuie protejat aplicand de 2 sau chiar de 3 ori ulei pe el, mai ales daca acesta este tinut in exterior. De asemenea, elementele din lemn trebuie curatate foarte bine de grasime sau de praf, folosind un compresor pentru a indeparta praful.

Nu este un lucru rau daca luati in calcul unele dintre aceste sfaturi atunci cand ingrijiti si piesele de mobilier din lemn, deoarece acestea trebuie pastrate frumoase.


Sfat DIY: Pentru piesele de mobilier puteti apela la un aparat de curatat sub presiune.

Proiecte improvizate (1)

Suprafete din lemn netratat

Daca suprafata din lemn pe care doriti sa o ingrijiti este noua, netratata, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa aplicati un grund de protectie pe lemn. Acesta din urma va avea un rol protector asupra lemnului impotriva tuturor daunatorilor: carii, ciuperci, etc. Pe langa acest lucru, grundul asigura intarirea fibrelor de lemn, precum si aderenta straturilor de finisare.

Important! Lemnul crud nu se da cu lac!


Trebuie sa asteptam ca lemnul sa fie uscat, pentru a aplica mai apoi un strat stralucitor de lac cu rol de protectie si infrumusetare. Alegeti unul dintre proiectele frumoase realizate mai jos si puneti-l in aplicare folosind paletii din lemn deja uscat, pe care puteti sa alegeti sa ii dati cu lac inainte sau dupa ce ati finisat proiectul.

Proiecte improvizate (2)

Proiecte improvizate (3)

Proiecte improvizate (4)

Proiecte improvizate (5)

Proiecte improvizate (6)

Proiecte improvizate (7)

Proiecte improvizate (8)

via

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI