RoofArt prezinta avantajele si dezavantajele unui acoperis din tigla metalica

RoofArt prezinta avantajele si dezavantajele unui acoperis din tigla metalica

RoofArt este o companie romaneasca, infiintata in 2001, care a devenit prin pasiune si inovatie unul dintre promotorii solutiilor durabile pentru acoperisuri: tigla metalica, sisteme pluviale si accesorii de tinichigerie specifice.


Astfel, RoofArt investeste continuu in asigurarea unui nivel superior de calitate in ceea ce priveste portofoliul de produse, avand in vedere elemente precum:

Calitatea inalta a materiei prime folosite in sistemul de invelitori, principalul furnizor al tablei din otel fiind concernul scandinav SSAB;
Linii de productie si utilaje profesionale de provenienta finlandeza;
Inovatie in ceea ce priveste designul si functionalitatea produselor finite.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre acoperisurile din tigla metalica. Mai exact, despre aspecte pro si contra in legatura cu alegerea unei astfel de solutii pentru casa ta. Alaturi de RoofArt, am identificat principalele aspecte pe care trebuie sa le urmaresti pentru a te asigura ca iei o decizie in deplina cunostinta de cauza.


Indiferent daca vrei un acoperis pentru o casa noua sau vrei sa-l inlocuiesti pe cel existent, ai o plaja variata de oferte din care poti alege. Indiferent de designul casei tale, acoperisul din tigla metalica poate fi o optiune atragatoare daca iei in calcul factorii precum longevitatea, mentenanta minima necesara si eficienta energetica.

Trebuie doar sa te asiguri ca achizitionezi solutia pentru acoperisul tau de la o companie specializata, care foloseste materiale si metode omologate si certificate, si ca tu respecti prevederile legislative cu privire la acest demers.

Ca de fiecare data cand esti pus in fata unei decizii atat de importante, trebuie sa iei in calcul argumentele pro si contra. In randurile urmatoare vor fi prezentate avantajele si dezavantajele acoperisurile din tigla metalica, pentru ca tu sa fii pe deplin convins ca faci alegerea corecta.


acoperis tigla metalica

Avantajele unui acoperis din tigla metalica

Tigla metalica are multe avantaje, precum:

Longevitate: Acoperisul din tigla metalica are o durata de viata cuprinsa intre 40 si 70 de ani, in functie de calitatea materialului folosit. Alte materiale au o durata semnificativ mai redusa, de aproximativ 10-12 ani. Ceea ce inseamna, in mod automat, ca vei avea mai putine batai de cap cu inlocuirea sau cu o eventuala reparatie. Intr-o exprimare concisa, tigla metalica rezista „pe viata”.

Rezistenta: Unele acoperisuri din tigla metalica rezista la rafale de vant de peste 150 de hm/h, nu ruginesc si nu se crapa daca sunt montate corect. In acest sens, RoofArt are solutii excelente de montare a acoperisurilor, care se adapteaza constructiei pe care sunt montate in asa fel incat sa obtii potentialul maxim din investitia ta.
In plus, acoperisurile de acest tip nu au nevoie de mentenanta periodica. Asta nu exclude insa niste verificari de rutina, care sa asigure integritatea acoperisului.


Siguranta: Acoperisul din tigla metalica nu ia foc in eventualitatea unui incendiu sau in cazul in care este lovit de fulger.

Eficienta energetica: Cu un astfel de acoperis, te vei bucura vara de reflectarea radiatiilor solare, iar iarna, alaturi de un sistem de termoizolatii eficient, de o conservare a temperaturii din interior. Costurile energiei se vor reduce cu aproximativ 10-25% la suta.

Eco-friendly: Acoperisurile din tigla metalica sunt 100% reciclabile la finalul duratei lor de viata. Alte materiale produc cantitati imense de deseuri, ajungandu-se pana la 9000 de tone pe an. Nu strica sa fim atenti cu sanatatea planetei!

Dezavantajele acoperisului din tigla metalica

Chiar si cu multele avantaje enumerate mai sus, tigla metalica are si cateva dezavantaje. Iata care sunt:

Accesibilitate: Tigla metalica nu este cea mai ieftina optiune, ajungand chiar si la un pret de doua ori mai ridicat decat in cazul altor materiale (evident, inferioare din punct de vedere calitativ). De aceea trebuie sa investesti intr-o astfel de solutie doar atunci cand faci o mutare definitiva, intr-o casa din care nu planuiesti sa te muti in viitorul apropiat.
Desigur, trebuie sa ai in vedere si faptul ca scapi de grija unei eventuale inlocuiri si a mentenantei, pe care alte acoperisuri o necesita.

Zgomotul: Acoperisul din tigla metalica poate sa para zgomotos unor persoane, mai ales in cazul ploilor torentiale. Dar acest lucru se poate rezolva cu usurinta cu o izolatie de calitate.

Dilatare si contractie: Panourile mari de tigla metalica tind sa se dilate si sa se contracte, in functie de anotimp, daca nu sunt corect instalate. Acest lucru poate fi evitat daca lucrezi cu profesionisti, RoofArt avand propriile sisteme de montare si panouri de tigla metalica de dimensiuni reduse care fac acest risc sa dispara.

Performanta: Aici nu este vorba despre acoperisul in sine, ci, din nou, de montaj. Daca nu este montat corespunzator, se poate acumula ori infiltra apa, acest lucru provocand daune serioase. De aceea, din nou, este mai bine sa lucrezi cu profesionisti!
Dupa cum vezi, acoperisul din tigla metalica este o investitie durabila, care ofera multe beneficii in schimbul costului. Dupa ce analizezi aceasta lista, alegerea va fi, cu siguranta, mult mai simpla!

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI