Septembrie in gradina – Lucrari necesare si sfaturi extrem de utile

Septembrie in gradina – Lucrari necesare si sfaturi extrem de utile

Luna septembrie vine cu multe activitati, lucrari necesare si responsabilitati pentru persoanele care au o gradina bogata. Este o luna plina, dar este o luna extrem de frumoasa datorita roadelor bogate pe care le aduce.


Prima luna de toamna ne ofera un sentiment placut de liniste, un miros de placinta de mere si scortisoara, dar si multe activitati in curte si gradina.

Atunci cand vorbim despre planul lunii septembrie, vorbim despre toate activitatile pe care gradina le include. De la curatarea terenului, taiere, plantare, curatare, fertilizare, dar si culegerea roadelor, toate sunt in floare in prima luna de toamna.

Septembrie in gradina – Activitati si lucrari necesare

Culegerea

In luna septembrie ne ocupam de culegerea roadelor de toamna. Acum este momentul sa culegem mere, rosii, ardei, dar si sa ne ocupam de culegerea vitei de vie.


Tot acum este momentul sa ne ocupam de depozitarea acestor legume si fructe, dar si de transformarea lor in suc de rosii sau bulion pentru toamna si iarna.

Recoltarea culturilor este o activitate extrem de importanta pe care trebuie sa o avem in luna septembrie. Recoltarea legumelor si fructelor se face in functie de culoarea lor. Cu toate acestea, recoltarea strugurilor este determinata de gustul lor.

Pregatirea florilor

Acum este momentul sa ne ocupam de transplantare si inmultirea florilor. De exemplu, gladiolele tarzii, dar si crinii incep sa se estompeze. Acum este momentul sa pregatim pentru depozitare bulbii acestor flori.


Bulbii de flori de primavara trebuie plantati incepand cu luna septembrie.

Curatarea terenului

Pentru a te asigura ca scapi de daunator si ca nu contribui la inmultirea acestora, este important ca acum sa cureti terenul si sa te ocupi de indepartarea daunatorilor.

Ce facem toamna pentru a pastra florile sanatoase si anul urmator

Depozitarea recoltei

Imediat ce ne-am ocupat de recoltarea bunatatilor, este momentul sa ne ocupam de pregatirea acestora pentru toamna si depozitarea lor. In primul rand, asigura-te ca ai pregatit cutii sau lazi de depozitare. Acesta trebuie curatate si pregatite pentru a depozita aici diferite fructe si legume.


Dupa ce te-ai asigurat ca cutii si las de depozitare pentru fructele si legumele tale, este momentul sa te asiguri ca ai si unde sa le pastrezi. Acum este momentul cand trebuie sa pregatesti camerele in care vei pastra legumele pe timpul iernii.

Este bine sa infasori in servetele fructele proaspete si sa le pui in pivnita. Cartofii, sfecla, morcovii si varza trebuie depozitate in gramezi.

Cartofii – Beneficiile acestei legume iubite in intreaga lume

Mai mult decat atat, asigura-te ca pui deoparte fructele si legumele care s-au copt complet pentru a putea sa le consum imediat.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI