Sfaturi care te vor ajuta să crești căpșuni în ghivece – Fructe gustoase

Sfaturi care te vor ajuta să crești căpșuni în ghivece – Fructe gustoase

Poți să crești căpșuni în ghivece, aceste fructe gustoase pe care le vei putea avea chiar la tine acasă, indiferent dacă ai sau nu o grădină.


Căpșunii sunt fructe gustoase, fructe pe care ne-am dori să le avem toată vara pentru a profita de gustul lor, dar și de vitaminele pe care le oferă. Vestea bună este că, indiferent dacă locuim la casă sau la apartament, putem să ne bucurăm de căpșuni. Crescute în ghiveci, aceste fructe pot fi cultivate chiar dacă nu ai o grădină.

Creșterea acestor fructe acasă – Căpșuni în ghivece

O alternativă pentru persoanele care își doresc fructe gustoase toată vara este să le plantezi în ghiveci. Acestea au nevoie de lumină, însă și mai important de atât este să alegi cu grijă soiul.

Căpșunile sunt plante care pot fi cultivate în ghivece sau jardiniere. Acestea sunt de mai multe soiuri, existând atât soiuri care rotesc de mai multe ori pe an, dar și soiuri care ne oferă fructe doar o dată pe an.


Vasul potrivit: Acesta este un alt lucru de care este important să ții cont atunci când vine vorba de creșterea căpșunilor. Ghiveciul în care căpșunile se vor dezvolta ar trebui să fie mai mult larg decât adânc. Rădăcinile căpșunilor se dezvoltă la suprafața solului, ele fiind superficiale și nu se dezvoltă în jos. De aceea, au nevoie de un vas care să ne permită dezvoltarea pe lățime.

Solul de care au nevoie căpșunii: În ceea ce privește solul de care au nevoie căpșunii, acesta trebuie să fie bine drenat, astfel încât pământul să nu le rețină apa. De asemenea, poți alege și pământ pe care le găsești în magazinele de specialitate. La pământul pe care îl cumperi nu uita să adaugi 20% nisip.

Lumina: Atunci când vorbim de cantitatea de lumină, creșterea căpșunilor are ca factor principal acest aspect. Lumina este extrem de importantă pentru înflorirea și fructificarea căpșunilor. Aceste fructe au nevoie de cel puțin 6 – 8 ore de soare pe zi.


Udarea căpșunilor: Cantitatea de apă de care au nevoie fructele este și ea importantă. Udarea se face cu cantități moderate de apă, evitând ca fructele să se ude în mod excesiv.

Cultivând aceste fructe în ghiveci, poți adăuga un strat de muci din paie în partea superioară a ghiveciului. În acest fel, vei evita ca fructele să se murdărească de pământ.

Fertilizare este la fel de importantă, astfel încât fructele au nevoie de substanțe nutritive și de îngrășăminte complexe pentru a se dezvolta sănătos.


Cum ingrijim si crestem zmeura – Trucuri si sfaturi practice

De ce să mănânci afine – Beneficii dovedite ale acestor superfructe

Plantarea si intretinerea culturii de zmeura

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI