Sfaturi pentru o livadă de poveste, cu arbori superbi și pomi fructiferi

Sfaturi pentru o livadă de poveste, cu arbori superbi și pomi fructiferi

Îți dorești o livadă de poveste, cu arbori frumoși, bogați și pun fructiferi care să aibă roade frumoase? Acestea se vor dezvolta bine în condițiile pe care le poți oferi, așa că este important să te asiguri că plantele primesc ceea ce au nevoie.


De la temperatura potrivită, la lumină naturală, dar și îngrijire corespunzătoare, de toate aceste lucruri au nevoie arborii și pomii fructiferi.

Achiziționarea și costul livrării

Dacă ai hotărât să achiziționezi arbori mai mari, acest lucru înseamnă un cost al livrării mai ridicat. Cu toate acestea, merită să investești în livrare. Dacă nu ai un vehicul corespunzător, poți vătăma tulpinile sau poți risipi în vânt lăstari, iar acest lucru va afecta planta.

3 Sfaturi importante despre plantarea arborilor în gospodăria ta

Tunderea la dimensiunea dorită

Este important să alegi o dimensiune potrivită a arborelui pentru spațiul în care îl vrei planta.


Dacă îți dorești mult un arbore care probabil va crește prea mare, trebuie să-l tratezi ca pe un rezident pe termen scurt, planificând să îl dobori după 10 ani.

Ca alternativă, poți lua în considerare tunderea și modelarea lui cu regularitate astfel încât să-și mențină forma. Unii arbori răspund mai bine decât alții la acest tratament, așa că verifică acest aspect înainte de a-l cumpăra.

Alege să fii un cumpărător pretențios!

Pentru a alege cele mai sănătoase plante, examinează tulpinile că acestea să nu aibă semne de ofilire, dăunători sau infecții.


De asemenea, este important ca frunzele sunt fie în stare bună, iar mugurii să fie plini și viguroși. Nu cumpăra plante care nu sunt în perfectă stare de sănătate.

De asemenea, evită plantele cu mușchi, buruieni sau licheni pe compost. Acest lucru sugerează că nu au fost bine îngrijite.

Tunderea corectă a arborilor și a tufelor – Cum obții un aspect frumos

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI