Tunderea corectă a arborilor și a tufelor – Cum obții un aspect frumos

Tunderea corectă a arborilor și a tufelor – Cum obții un aspect frumos

Tunderea corectă a arborilor: Cum obții tufe frumoase prin tăieturi precise și corecte, astfel încât să te bucuri de o grădină cu adevărat frumoasă.


Verifică cerințele plantei

În primul rând, verifică întotdeauna cerințele de tundere ale arborilor și tufelor. Poți face acest lucru uitându-te pe eticheta de unde le-ai achiziționat sau într-o carte de specialitate ori pe internet.

Înainte de a acționa cu vreo unealtă de tundere, este bine să verifici acest lucru deoarece plantele pot fi deteriorate prin tunderi inutile sau excesive.

Tăieturi înclinate

La tundere, este bine să faci tăieturile sub un unghi, astfel ca ploaia să se scurgă de pe ele. Taie aproape de un mugur, dar nu atât de aproape încât să îl afecteze în vreun fel. Tăieturile precise fără cioturi lungi sunt secretul unei tunderi corecte.


Direcțiile de tundere

Întotdeauna taie lângă un mugur aspectuos, sănătos, orientat în direcția spre care dorești să crească un lăstar nou. Acesta este aproape întotdeauna un mugur orientat spre exterior.

Folosirea uneltelor

Uneltele de tundere ascuțite sunt vitale. Este mult mai ușor să creezi o dezordine cu tăieturi nepotrivite din cauza unor foarfeci de grădină care nu au fost concepute bine sau nu sunt ascuțite corect.

Tulpinile deteriorate arată urat și sunt mai vulnerabile la infecțiile cu fungi dacă le tai incorect. De aceea, este important să folosești unelte ascuțite în mod corect.


Tunderea pentru a stimula înflorirea

Atunci când tunzi pentru a stimula înflorirea sau pentru a reîntineri o tufă neglijată, Regula este că poți îndepărta una din cinci tulpini vechi, tăind la 5-7,5 cm de la nivelul solului.

Tufe de trandafiri extraordinare, pozitionate in arcade sau straturi fantastice

Flori colorate, cu adevărat spectaculoase pentru o explozie vizuală

Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă, profitând de proprietățile solului

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI