Conservarea rosiilor pentru iarna – Retete simple pe care trebuie sa le incerci

0
255

Conservarea rosiilor pentru iarna – Retete simple pe care trebuie sa le incerci

Incearca aceste metode pentru conservarea rosiilor, astfel incat sa profiti de ele si pe timp de iarna. Rosiile sunt fructe consumate in diferite preparate sarate, fructe pe care vrem sa le avem si pe timp de iarna, atunci cand ele nu mai sunt cultivate. De aceea, retetele de aici iti vor veni in ajutor si tie.


Exista o multime de metode diferite pe care le poti alege pentru a conserva rosiile pe timp de iarna. De la uscare, la congelare sau prelucrare termica, toate aceste metode sunt ideale pentru a pastra rosiile pe timp de iarna.

Rosiile sunt excelente atunci cand vine vorba de mancaruri, dar si de cocktail-uri delicioase.

Cum sa ai rosii gustoase si carnoase in 3 pasi simpli

Cea mai simpla metoda de pastrare a rosiilor – Congelarea

Cea mai simpla metoda de conservare a rosiilor pentru iarna este pastrarea acestora in congelator. Daca locuiesti la bloc si nu ai mult loc in camara pentru a pastra bulionul, atunci congelarea lor este cea mai buna solutie.


Pentru a le congela, rosiile trebuie spalate, apoi facuta o mica taietura in cruce, in partea de jos. Pune-le apoi in apa clocotita timp de un minut. In acest fel, vei putea sa le decojesti mai usor.

Apoi, taie rosiile si pune-le in pungi vidate, in congelator.

Retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase

Bulionul, o metoda excelenta de pastrare a rosiilor

Bulionul este o metoda excelenta de a pastra rosiile. In acest fel, vei avea bulion pentru a prepara mancaruri, paste, dar si carne si alte legume. Bulionul este excelent pentru a pastra rosiile pe timp de iarna, fiind o metoda de conservare a rosiilor foarte buna.


Bulionul se pastreaza in borcane, fiind excelent pentru a fi folosit toata iarna. Rosiile se dau prin storcatorul de rosii, apoi acestea se fierb pana se evapora apa si preparatul ajunge la o consistenta vascoasa.

Pentru a steriliza borcanele, acestea se baga in cuptorul preincalzit la 60-70 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca, sub cateva prosoape sau o patura pentru a mentine caldura aici.

Secretele cultivarii rosiilor in ghiveci – Vei avea rosii gustoase, carnoase!

Sucul de rosii, excelent pentru a pastra rosiile pe timp de iarna

Sucul de rosii este o alta metoda foarte buna pentru a pastra rosiile pe timp de iarna. Rosiile se dau, cu tot cu coaja, printr-un storcator electric de rosii.


Dupa ce ai strecurat acest suc, lichidul obtinut se fierbe si se condimenteaza, dupa plac. Cojile ramase in urma strecurarii se pot arunca.

Pe langa mancarurile facute, sucul de rosii se poate folosi si in cocktail-uri sau in alte preparate interesante.

sursa foto: Pinterest