Grădina în luna mai și sfaturi utile pentru a o pregăti pentru luna iunie

Grădina în luna mai și sfaturi utile pentru a o pregăti pentru luna iunie

Grădina în luna mai și iunie: acestea sunt unele dintre cele mai agitate luni în grădina noastră pentru că primăvara se amestecă cu vara.


În această perioadă avem o mulțime de activități de făcut în curte și grădină, însă acestea nu trebuie să te copleșească. Dacă ești organizat, vei reuși să plantezi, să faci curățenie, să semeni, dar și să culegi primele roade.

Grădina în luna mai

Și în luna mai ținem pasul cu activitățile pe care le avem de făcut în grădina noastră, dar și în mica grădina de pe balcon, dacă locuiți la bloc.

Fertilizări

Luna mai este o lună destul de instabilă atunci când vine vorba de vremea de afară. Acum pot apărea surprize zilnic, precum ploi, dar și nopți reci.


Cu toate acestea, este bine să faci fertilizări în această lună cu gunoi de grajd sau cu compost pe care l-ai pregătit din timp.

După ce te-ai ocupat de fertilizare, udă și sapă pământul câteva zile. Poți face asta chiar și o săptămână, cât mai adânc pentru ca substanțele nutritive să pătrundă în sol.

Ploile din luna mai

Florile din luna mai sunt binefăcătoare, te ajută să ai grădini bogate și frumoase.


Chiar dacă sunt mai reci, nu te speria de acest aspect și ține cont de faptul că florile și plantele tale pot trece cu bine peste aceste ploi.

5 Sfaturi utile pentru grădinarii începători – Cum să te bucuri de recolte bogate

Ce va trebuie să faci în luna iunie în grădina ta

Fertilizarea solului

În luna iunie este important să te ocupi de fertilizarea solului. Acest lucru este ideal să fie făcut după o zi cu ploaie.

Ofere solului tău toate substanțele de care are nevoie, substanțe nutritive care te vor ajuta să crești legume sănătoase și flori frumoase.


În aceeași perioadă, este bine să te ocupi de tratamentele pentru dăunători. Verifică constant sănătatea legumelor, fructelor, pomilor din livada ta, dar și a altor plante pe care le ai. Prevenirea este extrem de important atunci când vine vorba de boli și dăunători.

Tunderea plantelor

Așa cum vă povesteam mai sus, luna iunie este în strânsă legătură cu luna mai.

Acum este momentul să te ocupi de tunderea florilor de primăvară, flori care au încetat să mai înflorească la finalul lunii mai. Este important să faci acest lucru pentru ca primăvara următoare să te bucuri de flori la fel de frumoase.

Răsădirea

Până la finalul lunii te poți ocupa de răs sădirea plantelor, legumelor și fructelor pe care le mai dorești în gospodăria ta.

Sfecla roșie, ridichia, salata verde, mazărea, varza, dar și morcovul pot fi plantate în grădina ta pentru a te bucura de legume sănătoase, proaspete și gustoase.

Florile din curtea casei noastre – Magia care ne ține conectați cu gospodăria

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI