Spatii vintage in gradina amenajate cu obiecte vechi, reciclate

0
3932

Spatii vintage in gradina amenajate cu obiecte vechi, reciclate

O gradina vintage are un farmec aparte, denota originalitate, dar sunt si deopotriva indraznete. Pas cu pas, transforma-ti gradina intr-un spatiu vintage!


Transpunerea unui design vintage in gradina ta poate sa fie destul de complicat, mai ales daca ajungi intr-un punct in care lucrurile tale vechi nu mai sunt puse in valore, ci doar refolosite.

Atunci cand vrei sa creezi un design vintage, un spatiu decorat cu stil, trebuie sa gasesti orice modalitate de a pune in valoare lucrurile tale vechi.
Alege nu doar sa refolosesti, ci sa le si scoti in evidenta!

Este usor sa reciclezi!

Da, intr-adevar, este usor sa iei o ladita veche din lemn si acolo sa plantezi cateva flori pentru a o refolosi. Ceea ce poate fi gresit, dar si inestetic, este sa o lasi asa, fara sa iti pui amprenta pe acel lucru.


Fie ca alegi sa pictezi pe ladita respectica cateva modele simple sau ca alegi sa o pui in evidenta cu ajutorul unor ornamente frumoase, nu lasa acel lucru in voia sortii.

Nu avem niciun dubiu in privinta faptului ca vei reusi sa gasesti echilibrul perfect intre a refolosi un lucru si a il pune in valoare!

Alege cele mai frumoase lucruri vechi!

Da, se poate! Foloseste-ti imaginatia, dar si al saselea simt pentru a alege cele mai aspectuoase lucruri vechi. Acest lucru nu inseamna ca lucrurile vechi trebuie sa arate cel mai bine, ci trebuie, mai degraba, sa transmita o stare, un sentiment sau sa iti trezeasca o amintire draga.


Alege acel set de farfurii care iti aduce aminte de copilarie si pune-l in evidenta in curtea casei tale, decorand un gard sau o parte din gradina ta.

Doar daca un lucru este vechi, asta nu inseamna ca nu poate fi scos in evident si ca acesta nu este de valoare. Din contra: uneori lucrurile vechi sunt mai valoroase decat lucrurile noi si se intampla ca acestea sa fie si mai calitative!

Cand evaluezi un lucru vechi, ai grija sa tii cont de urmatoarele criterii

  • Greutate: Greutatea este adesea unul dintre factorii care te ajuta sa iti dai seama ca acea piesa este originala, ca materialele folosite pentru a fi realizate sunt, intr-adevar, unice si nu sunt materiale folosite pentru a produce lucruri in masa.
  • Starea acestuia: Fii atent daca starea acelui lucru este una buna sau nu. Daca nu, ai grija sa il repari inainte ca acesta sa fie refolosit!
  • Rugina sau culoare: De asemenea, daca acel lucru este ruginit, ai grija sa il revopsesti si sa il cureti pentru ca gradina ta sa arate fantastic!

Combina vechiul cu noul

Atunci cand refolosesti lucrurile vechi in gradina, ai grija sa combini lucrurile tale vintage, cu obiecte moderne, noi-noute, care vor face gradina sa arate fantastic!


Aceasta combinatie de vechi si nou nu a dat niciodata gres!

Pune-ti imaginatia la incercare, dar inspira-te si din galeria foto pe care am pregatit-o pentru voi in articolul de mai sus. Astfel, te vei asigura ca vei gasi acel echilibru de care povesteam pentru a face gradina sa arate ca intr-o poveste!

sursa foto: Pinterest