Statice, limba pestelui, o floare nu atat de populara, dar absolut magnifica

Statice, limba pestelui, o floare nu atat de populara, dar absolut magnifica

Florile de statice sunt iubite atat pentru florile proaspete, dar si pentru cele uscate. Le regasim in aranjamente absolut spectaculoase, insa nu sunt flori foarte populare. Originea lor este din regiunea mediteraneana, fiind flori ce fac parte din familia Plumbaginaceae.


Culoarea lor este absolut superba, iar planta ajunge la intaltimea de 40-50 de cm, dar poate ajunge si pana la 70 de cm, in functie de specie.

Florile sunt foarte micute, delicate, elegante si frumoase. Acestea sunt aranjate in spiculete. In ceea ce priveste plaja de culori, regasim alb, albastru, roz, dar si lavand, rosu si galben. Limba pestelui, asa cum mai este denumita aceasta floare, are mai multe specii cultivate precum S. gmelinii Wild, S. tatarica Mill, S. armeria Smith, etc.

Top 3 plante pe care orice gospodar trebuie sa le aiba in curtea sa

Ingrijirea florilor de statice

Solul: In ceea ce priveste solul, ea are nevoie de un sol nisipos, bine drenat. De asemenea, fertilitatea trebuie sa fie redusa, iar pH-ul solului este de preferat sa fie neutru.


Temperatura: Atunci cand vorbim de temperatura, planta rezista la seceta si caldura, asa ca o poti pozitiona intr-un spatiu cu soare si intr-o zona in care este cald.

Semanatul: Semanatul acestei flori se face cam in luna martie, iar rasarirea se produce in aproximativ  doua saptamani.

Lucrari speciale: Nu are nevoie de lucrari speciale de ingrijire, iar acest lucru este un mare avantaj. Rasadurile se planteaza in teren cam in luna mai, iar recoltarea florilor se face atunci cand ele s-au deschis complet.


Udarea: Este important de retinut faptul ca udarea se face doar cand este absolut necesar. Florile de statice sunt predispuse la putrezire, asa ca este bine sa nu exageram atunci cand vine vorba de apa.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI