Cum te poți bucura de plante frumoase, poziționate in interior, pe timp de iarnă

Cum te poți bucura de plante frumoase, poziționate in interior, pe timp de iarnă

Pe măsură ce iarna se instalează cu temperaturi reci și zile mai scurte, grădina ta din interior poate deveni un refugiu verde și plin de viață.


Cu puțină grijă și atenție, poți să te bucuri de plante frumoase chiar și în cele mai geroase luni.

Alege plante rezistente la condițiile interioare din timpul iernii: Unele plante de interior sunt mai potrivite pentru a rezista la condițiile de iarnă decât altele.

Plante precum sansevieria, filodendronul, orhideele și crizantemele pot să prospere în interior pe timpul sezonului rece. Caută plantele care sunt cunoscute pentru a se adapta bine la lumina redusă și temperaturile mai scăzute.


Asigură-le suficientă lumină: Chiar și pe timpul iernii, plantele au nevoie de lumină pentru fotosinteză. Plasează ghivecele în apropierea ferestrelor pentru a le oferi cât mai multă lumină naturală posibil.

Dacă lumina naturală este limitată, poți folosi și luminile de creștere pentru a susține dezvoltarea plantelor.

Menține nivelul de umiditate potrivit: Aerul uscat din interior, din cauza încălzirii, poate să afecteze plantele. Folosește un umidificator sau așează ghivecele pe tăvițe cu apă și pietriș pentru a menține nivelul de umiditate optim.


Evită schimbările bruște de temperatură: Plantele din interior pot fi sensibile la schimbările bruște de temperatură, mai ales în timpul iernii.

Evită amplasarea lor în apropierea surselor de căldură, cum ar fi caloriferele sau radiatoarele. Protejează-le de curentul de aer rece care poate intra prin ferestre sau uși.

Redu frecvența udării: Redu frecvența udării în timpul iernii, deoarece multe plante au o perioadă de repaus.


Verifică întotdeauna solul înainte de a le uda și asigură-te că acesta s-a uscat suficient între udări. Apelează la un program de udare mai redus în comparație cu sezonul de creștere activă.

Fertilizează cu moderație: Plantele au nevoie de mai puțini nutrienți în timpul sezonului rece.

Redu cantitatea și frecvența îngrășămintelor. Folosește un îngrășământ cu conținut mai mic de azot, potrivit pentru perioadele de odihnă ale plantelor.

Verifică plantele pentru infecții sau dăunători: Pe timpul iernii, plantele de interior pot fi mai vulnerabile la infecții și dăunători din cauza condițiilor de umiditate și temperatură. Inspectează-le periodic și acționează imediat dacă observi semne de probleme.

Rotirea ghivecelor: Pentru a asigura o dezvoltare uniformă a plantelor tale, rotește-le periodic ghivecele pentru a evita ca o parte a plantei să fie supusă în mod constant luminii sau temperaturii.

Ce beneficii utile pot avea plantele verzi din ghiveci poziționate în apartamentul tău

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI