Terasele din lemn, spatii ce pot fi amenajate rustic, dar si elegant

0
754

Terasele din lemn, spatii ce pot fi amenajate rustic, dar si elegant

Terasele din lemn sunt constructii versatile pe care poti pozitiona atat un gratar, dar si un hamac sau o zona de dining pentru tine si cei dragi. Sa locuiesti la curte reprezinta un avantaj atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. Este important sa ai un spatiu unde sa te poti relaxa, un loc unde sa poti petrece timpul in aer liber.


Copiii se pot bucura de joaca de afara, iar adultii pot sa se relaxeze la aer sau sa prepare un gratar. O tereasa din lemn poate fi spatiul ideal pentru oricare dintre aceste activitati.

Terasele pot fi acoperite in totalitate sau partial, in functie de anotimpurile in care vrei sa le folosesti.

De ce sa alegi o terasa din lemn

Daca vrei sa alaturi casei tale o terasa din lemn, aceasta poate fi construita lipita de casa ta. In cazul in care acum construiesti casa, ai grija sa fie inclusa terasa in proiectul de constructie. In acest fel, ea va face parte din amprenta la sol a cladirii.


Daca vrei sa alaturi o terasa casei deja construite, vei monta stalpi, panouri laterale si un acoperis langa casa pentru a construi acest spatiu.

Persoanele care doresc sa aiba o terasa realizata conform regulilor, pot sa apeleze la un arhitect. In acest fel, vei reusi sa creezi spatiul in functie de nevoile tale, iar nivelul de confort va fi unul marit.

Ce tipuri de terase poti alege

Terasele din lemn tip pergola

Terasa din lemn tip pergola poate fi ideala pentru o curte micuta. Daca vrei sa petreci timpul aici doar primavara, vara si la inceput de toamna, poti alege un acoperis format din grinzi de lemn.


Terasele acoperite

Terasele acoperite sunt acele spatii lipite de cladirea ta. Se construieste un acoperis sprijinit de casa ta, acoperis ce va fi sustinut de stalpii terasei.

Poti sa construiesti aceasta terasa la intrarea principala sau in lateralul casei tale, in functie de spatiul disponibil.

Terasele inchise

Terasele inchise in totalitate sunt perfecte pentru orice anotimp. Asigura un sistem de incalzire pe timp de iarna, iar pe timp de vara opteaza pentru un ventilator cu apa, ideal pentru zilele caniculare.


Scopul acestei terase inchise este de a oferi intimitate totala, dar si adapost pentru florile tale si pentru alte lucruri pe care le pozitionezi aici.

Terasa in aer liber

Fara niciun acoperis, terasa din lemn construita in aer liber este o podea din lemn, imprejmuita cu un gardulet. Este ideale pentru orice curte si poate fi construita in functie de cat spatiu ai disponibil.

Pentru a te bucura de un spatiu diferit, unic, poti alege o forma de semicerc.

sursa foto: Pinterest