Cum să faci o reevaluare rapidă a grădinii înainte de începerea sezonului

Cum să faci o reevaluare rapidă a grădinii înainte de începerea sezonului

Este esențial să îți privești cu atenție și îndelung grădina, în diferite perioade ale anului și în diferite momente ale vremii pentru o reevaluare rapidă. În acest fel, vei știi ce trebuie să îmbunătățești în grădina ta, îți vei forma o imagine exactă despre tot ce îți poate ea oferi și vei lua hotărâri mai bune în viitor.


Este important să ții cont de nevoile grădinii tale, de spațiile cu soare și cele cu umbră, dar și de locurile ce au nevoie de atenție deosebită.

Ține cont de grădinile în pantă

Dacă vrei să păstrezi o pantă abruptă, accesul la plante poate fi mai dificil, iar îngrijirea lor va necesita mai mult timp și mai mult efort.

Alege plante care nu trebuie îngrijite prea mult pentru a fi poziționate în pantă.


Plantele-covor (garofițe turcești, mărgelușe, săpunărița), cresc repede și acoperă suprafața pământului, reducând astfel nevoia de a privi. Sunt cele mai bune plante pe care le poți alege pentru astfel de locuri.

Sfaturi de aur pentru grădinari, ușor de aplicat și accesibile pentru toți

Zona de impact a arborilor

Arborii au o mare influență asupra solului de sub ei, făcându-l deseori foarte uscat, mai ales primăvara târziu și vara.

Marchează zona aproximativă afectată de rădăcinile arborelui pentru a ști că în această zonă să nu plantezi flori au nevoie de un sol drenat.


Poți marca zona orientativ. Te poți lua după faptul că rădăcinile se întind până la aproximativ 1m dincolo de lărgimea maximă a ramurilor.

Plantele au nevoie de soare

Dacă vrei să plantezi flori noi, ține cont că plantele anuale de pajiște, dar și alte flori au nevoie de locuri însorite. Observă așezarea grădinii și decât soare beneficiază fiecare spațiu, astfel încât să știi că în aceste locuri trebuie să plantezi flori.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI