Wisteria – o planta spectaculoasa pentru amenajarea gradinii

Wisteria – o planta spectaculoasa pentru amenajarea gradinii

Wisteria este o planta spectaculoasa cu care putem infrumuseta gradina. Face parte din categoria plantelor cataratoare si este una nepretentioasa. Ca orice planta decorativa ajunge la maturitate in cativa ani, dar merita asteptarea noastra, deoarece atunci cand infloreste este de-a dreptul spectaculoasa, uimindu-ne atat prin culoare cat si prin forma.


Este o planta viguroasa, potrivita pentru pergole, garduri si terase, deoarece are capacitatea de a se infasura cu usurinta. Produce flori de culoare albastra, alba sau roz asemanatoare cu cea de salcam, cele mai cunoscute fiind Wisteria sinensis, originara din China si Wisteria floribunda, originara din Japonia.

Poate creste pana la 10 metri inaltime, insa cele mai multe ajung doar pana la 4 metri. Necesita o cosmetizare de doua ori pe an, in luna iulie, dupa ce florile s-au uscat si-atunci se taie ramurile de la nivelul frunzei a sasea, si in februarie, cand se scurteaza de la al doilea sau al treilea mugur aparut.

Este bine de stiut faptul ca are nevoie de un suport solid pe care sa se infasoare, deoarece planta la maturitate este foarte grea. Prefera locurile cu multa lumina iar solul ar trebui sa fie bine drenat. Daca nu infloreste inseamna ca nu beneficiaza de suficient soare.


Va mai retinem atentia cu cateva secrete legate de aceasta planta spectaculoasa si anume faptul ca specia floribunda infasoara suportul in sensul acelor de ceasornic iar specia sinensis in sens invers. De aceea este foarte important cum controlam cresterea, planta consumand multa energie pentru a reveni la sensul ei normal de dezvoltare.

Si inca un secret, pe care vi-l impartasim cu mare drag, ar fi acela ca specia sinensis infloreste aproape instantaneu oferind un spectacol de scurta durata, pe cand specia floribunda infloreste mai temperat, bucurandu-ne mai mult de frumusetea ei. In orice caz, ambele ne ofera o priveliste incantatoare. Priviti!

wisteria 1

wisteria 2

wisteria 3

wisteria 4

wisteria 5

wisteria 6

wisteria 7

wisteria 8

wisteria 9

wisteria 10

wisteria 11

wisteria 12

wisteria 14

wisteria 15

via


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI