Transformă-ți bucătăria: Cum să creezi un spațiu vizual mai mare cu nuanțe deschise

Transformă-ți bucătăria: Cum să creezi un spațiu vizual mai mare cu nuanțe deschise

Amenajarea unei bucătării în nuanțe deschise este o strategie excelentă pentru a crea impresia unui spațiu mai mare și mai aerisit.


Culorile luminoase reflectă lumina, făcând ca încăperea să pară mai spațioasă și mai primitoare.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să amenajezi o bucătărie în nuanțe deschise, transformând-o într-un spațiu elegant și funcțional.

Alege culori deschise și luminoase

Pentru pereți, alege nuanțe de alb, crem sau gri deschis. Aceste culori sunt ideale pentru a reflecta lumina naturală și pentru a da senzația de deschidere și spațiu.


Dacă dorești să adaugi un strop de culoare, optează pentru accente în culori pastelate care să completeze atmosfera calmă și aerisită a bucătăriei.

Mobilierul și finisajele

Alege mobilierul de bucătărie în nuanțe deschise, cum ar fi alb, bej sau lemn deschis.

Dulapurile și rafturile deschise sau cu uși din sticlă transparentă pot adăuga adâncime și pot face spațiul să pară mai mare.


Pentru blatul de lucru, materialele deschise la culoare, cum ar fi marmura sau granitul în nuanțe deschise, pot adăuga un element de eleganță fără a încărca vizual spațiul.

Optimizarea iluminatului

O iluminare adecvată este esențială pentru a accentua senzația de spațiu. Pe lângă lumina naturală, care ar trebui maximizată cât mai mult posibil, adaugă surse de iluminat suplimentare. Alege spoturi încorporate, lămpi suspendate sau lumini sub dulapuri, pentru a lumina întregul spațiu și pentru a adăuga strălucire.

Organizarea eficientă

Deoarece scopul este de a crea o senzație de spațiu, este crucială menținerea unei organizări eficiente. Folosește soluții de depozitare inteligente și minimizarea dezordinii pe blatul de lucru.


Sistemul de organizare pe verticală, rafturile deschise și suporturile suspendate sunt soluții excelente pentru a economisi spațiu și pentru a păstra bucătăria ordonată.

Decorațiuni minimale

Într-o bucătărie în nuanțe deschise, mai puțin înseamnă mai mult. Alege decorațiuni simple și elegante care să completeze designul fără a aglomera spațiul.

Plantele verzi, vasele decorative sau un ceas de perete în culori complementare pot adăuga personalitate bucătăriei fără a diminua efectul de deschidere și lumină.

Design-ul bucătăriei: Spații funcționale și estetice în inima casei tale

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI