Unelte de care ai nevoie pentru a realiza o constructie – Sfaturi utile

Unelte de care ai nevoie pentru a realiza o constructie – Sfaturi utile

Pentru o constructie rezistenta, mare, ai nevoie de cateva unelte. Ti-am pregatit un mic ghid care sa te ajute sa fii pregatit oricand.


Daca vrei doar sa iti organizezi peisajul intr-un mod cat mai simplu, atunci vei avea nevoie de unelte folositoare, dar obisnuite. De exemplu, vei avea nevoie de o grebla, o furca, dar si un harlet si o lopata.

Pentru constructii mai mari, exista mai multe unelte de care ai nevoie. Ti-am pregatit un ghid complet care sa te ajute in acest sens.

Echipament de protectie

In primul rand, este necesar sa ai un echipament de protectie. Imbracamintea de protectie, dar si manusi de lucru, cizme peste genunchi si sapca pentru protectie, toate sunt necesare. Daca ai ceva de taiat, foloseste neaparat ochelari de protectie pentru a iti proteja ochii de aschii care zboara sau de norii de praf.


Marcarea si verificarea nivelului

Primul lucru pe care il faci in orice constructie este sa marchezi si sa masori locul. Pentru tamplarie, o sa ai nevoie de o ruleta de masurat din otel, de 8 metri, dar si o ruleta de 30 de metri este necesara pentru zonele de pavaj.

Pentru a marca zona de pavaj sau structura, foloseste cuie si o sfoara. Alege sa cumperi o nivela care te anunta printr-un semnal sonor cand totul este la acelasi nivel. Este folositoare, mai ales daca lucrezi in conditii de noroi.

Fundatia

Vei avea nevoie de o lopata pentru sapat, de un harlet pentru ridicarea agregatului si o roaba de lucru, cu cauciucuri pneumatice. Aceasta nu se va prabusi sub greutatea materialelor de constructii, asa ca nu folosi o roaba obisnuita.


Ai nevoie si de un ciocan pentru a sparge piatra.

Amestecarea betonului

Vei avea nevoie de lopata pentru a amestecarea si mutarea agregatului. Daca vrei sa amesteci cantitati mai mari de beton, atunci alege sa inchiriezi un mixer electric sau contacteaza o companie care livreaza beton gata amestecat.

Punerea mortarului

Pentru mortar, fie pentru lespezi, fie pentru caramizi, vei avea nevoie de sfoara, pentru a te asigura ca sunt egale si drepte.


Caramizi si lespezi

Indiferent cat de cu grija este facut planul tau, vor exista mereu caramizi sau lespezi care trebuie taiate pentru a se potrivi. Foloseste un creion si o dalta pentru aceasta. In cazul in care dalta are o lama lata si plata, se taie mai bine decat cu dalta ce are cap mai scurtt si mai ingust.

Tamplarie

Pentru tamplarie, vei avea nevoie de unelte de baza. Printre acestea enumeram: ciocanul si fierastraul. Fierastraul electric este mai rapid si mai usor de folosit. De asemenea, sunt necesare si suruburi in trusa ta pentru tamplarie.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI