Urzicuta, floarea ce iti infrumuseteaza orice colt din gospodarie

0
415

Urzicuta, floarea ce iti infrumuseteaza orice colt din gospodarie

Urzicuta sau Coleus este o floare ce iti aduce zambetul pe buze datorita frunzelor sale vesele. Cu un model aparte si intr-o forma deosebita, urzicuta este perfecta pentru gospodaria ta.


Aceasta floare infrumuseteaza orice gospodarie, fiind una dintre cele mai apreciate flori la ghiveci. Este o planta ce are ramnificatii numeroase, tulpini moi si suculente. De cele mai multe ori, urzicuta este plantata in ghiveci. Acest lucru te ajuta sa controlezi solul pe care il folosesti si sa utilizezi un pamant cu substante nutritive, sanatos. In acest mod, vei evita diferitele boli sau alte afectiuni pe care le poate avea o floare sau orice alta planta din cauza solului sarac in nutrienti.

Frunzele ei atrag atentia, fiind o floare ce face furori in orice gospodarie. Am pregatit o galerie foto cu diferitele soiuri de urzicuta, dar si cateva sfaturi utile care sa te ajute sa o ingrijesti.

Despre ingrijirea urzicutei, o floare cu frunze deosebite

Urzicuta este o floare ce are nevoie de pamanat amestecat cu turba, mranita si pamant de gradina. In ceea ce priveste ingrasamantul, urzicuta are nevoie si ea de fertilizator pentru a creste frumos si sanatos.


Poti alege sa amesteci apa de udat cu fertilizator. In acest fel, vei incuraja planta sa creasca si mai frumos si mai productiv. Tine cont de sfaturile de mai jos si inspira-te din galeria foto pe care am pregatit-o pentru tine.

Durata de viata

In ceea ce priveste durata de viata a acestei flori, trebuie sa stii ca planta nu prea rezista pana in iarna. Daca nu moare, planta ramane fara frunze si nu mai este decorativa. Nu poate fi bagata in seama, ci trebuie sa fie reinnoita cultura de urzicuta in fiecare an.

Udarea – Cum sa ingrijesti aceasta floare superba

Atunci cand vine vorba de udare, urzicuta are nevoie sa fie udata dimineata devreme sau seara foarte tarziu. Daca o uzi atunci cand soarele arde, acest lucru ii va dauna plantei.


De asemenea, poti alege sa o uzi cu apa de ploaie, aceasta avand proprietati benefice pentru urzicuta.

Daca vorbim despre cat de des trebuie sa fie udata aceasta planta, ofera-i apa cam la 2-3  zile pe timp de primavara. Daca temperatura depaseste 24 de grade Celsius, atunci planta are nevoie de apa in fiecare zi.

Cu toate acestea, din luna noiembrie pana in luna martie, urzicuta are parte de un repaos vegetativ. In aceasta perioada, ea are nevoie de apa de maximum o data sau de doua ori pe saptamana.


Cum se ingrijeste ochiul boului, o floare impunatoare, deosebit de frumoasa

Mimoza de apartament – O floare timida, de un galben cuceritor, superb

Catananche, o planta extrem de interesanta ce merita sa fie mai populara

sursa foto: Pinterest