Zoreaua – Cea mai populara floare cataratoare, in nuante spectaculoase

0
360

Zoreaua – Cea mai populara floare cataratoare, in nuante spectaculoase

Ingrijirea florilor poate fi o adevarata placere, mai ales daca vorbim despre zoreaua, o floare cataratoare populara in nuante absolut spectaculoase.


Originea acestei flori este America meridionala. Tulpina volubila atinge chiar si 2 sau 3 m lungime. Frunzele, alterne, petiolate, cordiforme cu varful ascutit, sunt pubescente.

Floarea are o forma absolut spectaculoase de palnie, ea gasindu-se in nuante absolut spectaculoase. Putem sa gasim aceasta frumoasa floare in nuante de rosu, alb, violet si purpuriu.

Inflorirea

Zoreaua este frumoasa si te-ai hotarat si tu sa o plantezi in curtea casei tale. Ei bine, acum hai sa vedem cand infloreste si cand ne face curtea mai frumoasa.


Ne putem bucura de aceasta floare frumoasa inca din luna iunie pana in luna octombrie.

Cerintele ecologice

In ceea ce priveste ingrijirea ei, zoreaua are nevoie de pozitii foarte bine insorite deoarece ea iubeste soarele. De asemenea, are nevoie de terenuri nisipoase, mai putin bogate in hrana, dar foarte bine drenate.

Cultura zorelelor

In ceea ce priveste cultura, este cel mai bine sa se semene direct la locul definitiv, atunci cand vremea s-a incalzit. Acest lucru se poate face la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai.


Se poate produce si rasad, situatie in care seamana in ghivece. Distantele dintre plante trebuie sa fie de aproximativ 20 sau 30 cm.

Mascarea unei zone inestetice

Pai cat este de frumos aceasta planta, pe atat este de utila. Zoreaua poate fi folosita la mascarea peretilor si gardurilor mai putin estetice, aceste spatii ce pot fi ascunse cu ajutorul unor flori absolut spectaculoase precum sunt zorelele.

Carciumareasa, tarancuta din gradina care explodeaza in culori magnifice

Crizantema, floarea de aur a toamnei, comoara din gradina noastra

Sfaturi pentru mica ta afacere: Pastrarea corecta a florilor inainte de livrare

Crizanteme, dalii, muscate, begonii, un cor cu efect magic in curtea ta

sursa foto: Pinterest