De la haos la ordine: Cum să organizezi o baie mică ca un adevărat expert

De la haos la ordine: Cum să organizezi o baie mică ca un adevărat expert

Cum organizezi o baie mică?


Organizarea unei băi mici poate fi o provocare, dar cu puțină planificare și creativitate, poți transforma acest spațiu într-un loc funcțional și bine pus la punct.

Indiferent cât de mică este baia ta, există soluții inteligente pentru a profita la maximum de fiecare colț și pentru a crea un mediu ordonat și armonios.

Prioritizează esențialul într-o baie mică

Înainte de a începe procesul de organizare, evaluează cu atenție lucrurile pe care le deții în baie. Fă o selecție a obiectelor cu adevărat esențiale și renunță la cele pe care nu le mai folosești sau care nu au un scop bine definit.


Păstrează doar produsele de igienă personală, cosmeticele și accesoriile cu adevărat necesare. De asemenea, înlocuiește recipientele mari și inutile cu variante compacte.

Optează pentru mobilier adaptat spațiului mic

Alege un mobilier care se potrivește perfect în baia ta mică. Poți alege un dulap suspendat sau rafturi în locul unui dulap masiv pentru a economisi spațiu.

De asemenea, poți folosi un sertar cu organizatoare pentru a păstra în ordine produsele de igienă și cosmeticele. Gândește-te la fiecare element de mobilier ca pe o oportunitate de depozitare și organizare.


Exploatează spațiul vertical

Pe măsură ce spațiul orizontal este limitat într-o baie mică, încearcă să profiți de spațiul vertical disponibil. Montarea unor rafturi sau dulapuri pe perete, chiar deasupra toaletei, poate aduce spațiu suplimentar de depozitare.

De asemenea, poți folosi un panou perforat sau un suport de perete pentru a agăța diverse accesorii, economisind astfel spațiu prețios.

Folosește cutii și coșuri de depozitare

Cutiile și coșurile de depozitare pot fi aliații tăi în lupta împotriva dezordinei. Alege variante transparente sau etichetate pentru a-ți ușura găsirea rapidă a lucrurilor. Folosește-le pentru a organiza prosoapele, hârtia igienică, produsele de curățenie sau alte obiecte mărunte care pot contribui la aglomerarea spațiului.


Adaugă oglinzi pentru a crea senzația de spațiu

Oglinzile sunt un element esențial în orice baie, dar într-o baie mică, pot juca și un rol strategic. Amplasează oglinzi pe mai multe suprafețe sau folosește oglinzi mari pentru a reflecta lumina și a crea iluzia unui spațiu mai mare și mai deschis.

Baie in mansarda, o modalitate excelenta de a folosi ultimul etaj al casei

Baie alba, o oaza de relaxare suprema si un spatiu in care te simti ca in vis

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI