2 Retete simple de zacusca care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei

2 Retete simple de zacusca care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei

Zacusca facuta in casa este unul dintre cele mai bune preparate, un preparat care ne aduce aminte de copilarie si de momentele frumoase de atunci. Astazi, ti-am pregatit o lista cu 3 retete simple de zacusca, retete care te vor convinge si pe tine sa gatesti acest preparat.


Este ideala pentru o gustare rapida, dar si pentru a fi inclusa intr-un aperitiv mai amplu. Zacusca poate fi pastrata pe tot parcursul iernii si te salveaza atunci cand iti este foame si nu ai timp sa gatesti.

Reteta simpla de zacusca cu vinete

Bineinteles ca exista multe tipuri diferite de astfel de zacusca gustoasa si in supermarket, insa daca vrei sa incerci o reteta facuta chiar de tine, iti recomandam zacusca cu vinete.

Pentru reteta de zacusca de vinete ai nevoie de:


  • 2 kg vinete;
  • 1 kg ardei gras;
  • 1 kg gogosari;
  • 600 grame ceapa;
  • 500 ml ulei;
  • suc de rosii;
  • foi de dafin;
  • boabe de piper;
  • sare.

Legumele se coc si apoi se curata de pielita arsa. Este important sa alegi legume de calitate atunci cand vorbim de zacusca pentru ca doar asa vei avea un preparat absolut gustos.

Legumele se toaca, apoi ceapa se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, se adauga aici si legumele, apoi se adauga si sarea, piperul, foile de dafin. Se lasa toate la fiert in jur de 45 de minute si cand este gata, se pune totul in borcane. Zacusca se pune fierbinte in borcane, borcanele se intorc cu gura in jos si se lasa totul sa se raceasca. In acest fel, aerul va fi complet eliminat.

Zacusca cu ton, o reteta simpla, dar delicioasa

Reteta de zacusca cu ton este potrivita pentru cei ce iubesc pestele si nu numai. Pentru zacusca cu ton ai nevoie de:


  • 4 conserve de ton;
  • 4 morcovi;
  • 4 ardei grasi, de preferat rosii;
  • 4 cepe albe;
  • 7 catei de usturoi;
  • 3 vinete;
  • suc de rosii;
  • sare, piper, zahar sau miere, boia dulce, ulei.

Marunteste cateii de usturoi, caleste-i putin si apoi adauga ceapa maruntita. Legumele se maruntesc si ele, in functie de preferintele tale. Le poti taia folosind cutitul sau chiar robotul de bucatarie.

Usturoiul nu trebuie lasat mult la calit deoarece se amaraste. Dupa ce s-a calit atat usturoiul, cat si ceapa, adauga morcovii maruntiti, ardeii, vinetele, apoi tonul. La final, adauga 4 linguri mari de sos de rosii, 2 lingurite de zahar sau miere, piper, boia dulce, sare si putin chilli.

Se pune zacusca in borcane cat este calda si borcanele se intorc cu capacul in jos pentru a se steriliza.


Aceste doua retete sunt simple si sunt absolut delicioase. Cu siguranta vor fi indragite de intreaga familie!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI