3 Lucruri importante pe care trebuie sa le faci in gradina cu legume in iulie

0
11745
legume in iulie

3 Lucruri importante pe care trebuie sa le faci in gradina cu legume in iulie

Persoanele care tin cont de aceste 3 lucruri importante pe care trebuie sa le faci in gradina cu legume in luna iulie se bucura de o recolta bogata. Aceasta luna, desi calduroasa, este o luna foarte importanta atunci cand vine vorba de recolta de legume, dar si de fructe sau de flori.


Lucrarile efectuate in luna iulie in gradina te ajuta sa te bucuri de o recolta bogata, plina de fructe, legume, dar si de flori absolut superbe.

Lucruri importante pe care trebuie sa le faci in gradina ta de legume in iulie

Temperaturile extrem de ridicate pot sa aiba un efect negativ asupra culturilor, daca nu stim sa le ingrijim. De aceea, sfaturile de aici sunt foarte importante.

Verifica zilnic cultura

Zilnic, legumele si fructele se verifica si se culeg, acolo unde este cazul. Este important sa le culegi mereu pentru a le oferi ocazia, dar si pentru a le incuraja sa faca din nou alte fructe sau legume.


Este o luna productiva atunci cand vine vorba de fasole, mazare, dar si de ardei gras, rosii, dovlecei si vinete. Ai grija sa verifici mereu culturile pentru a te bucura de roade bogate. Daca ai cules legume, acum poti sa pregatesti o parte din ele si pentru toamna si iarna. De exemplu, rosiile pot fi conservate si pastrate pentru a fi folosite in anotimpul rece.

Ai grija sa mentii umiditatea solului

Luna iulie este o luna extrem de calduroasa, iar acest lucru poate fi destul de periculos pentru legumele tale. De aceea, este important sa mentii umiditatea solului si sa stropesti florile, fructele si legumele seara tarziu, dar si dimineata devreme.

Zilele calduroase pot fi destul de daunatoare pentru cultura ta, daca nu ai grija sa o uzi zilnic.


Semanarea legumelor pentru toamna

In luna iulie este important sa semanam legumele pentru toamna. Acum este momentul sa ne ocupam de semanarea legumelor si a zarzavatului pentru toamna. Aceasta activitate se face cam la jumatatea lunii iulie.

Chiar daca este foarte cald afara, luna lui Cuptor este o luna importanta pentru agricultura. Daca vrei sa te bucuri de legume si de zarzavaturi toamna, acum este momentul sa semeni legumele tale preferate. Apoi, in luna septembrie si octombrie vei putea sa culegi roadele pe care le-ai semanat acum.

Indiferent daca ai sau nu suficient spatiu in gradina sau in curtea ta pentru flori, poti alege si paturile de legume inaltate. Acestea sunt ideale pentru persoanele care vor sa se bucure de legume proaspete si nu au suficient loc in gradina lor.


Crearea unui stil special de paturi de legume inaltate – Trucuri utile

Mini-paturi de legume ridicate pentru cei ce nu au mult spatiu in curte

sursa foto: Pinterest