5 Lucrări importante ce trebuie efectuate în grădină în luna august

5 Lucrări importante ce trebuie efectuate în grădină în luna august

Luna august aduce cu ea ultimele zile călduroase ale verii și reprezintă o perioadă importantă pentru pregătirea grădinii. Acum este momentul să pregătim tranziția către sezonul rece.


Iată 5 lucrări importante ce trebuie efectuate în grădină în această lună pentru a asigura prosperitatea plantelor și pentru a pregăti terenul pentru toamnă și iarnă.

Recoltarea și conservarea recoltelor

Luna august este momentul potrivit pentru a culege recoltele mature. Fructele, legumele și ierburile aromatice ar trebui să fie colectate înainte să fie expuse riscului de îngheț.

Păstrează-le în condiții ideale pentru a le menține prospețimea sau, în cazul anumitor plante, explorează opțiunile de conservare, precum congelarea sau uscarea.


Îngrijirea gazonului

Pentru a menține un gazon sănătos, tunderea regulată este esențială. Păstrează tăierea la o înălțime medie, astfel încât să încurajezi rădăcinile să rămână puternice.

Acum este, de asemenea, momentul potrivit pentru a aplica un îngrășământ cu eliberare lentă. Acesta susține creșterea gazonului în următoarele săptămâni.

Plantarea pentru toamnă

Începe să pregătești terenul pentru culturile de toamnă, cum ar fi spanacul, varza și ceapa.


Udatul regulat este esențial pentru a ajuta noile plante să se stabilească în sol.

Asigură-te că solul este bine pregătit, afânându-l și adăugând compost sau îngrășăminte pentru a oferi nutrienții necesari.

Îngrijirea florilor perene

August este momentul potrivit pentru a tăia flori perene, cum ar fi trandafirii, pentru a încuraja înflorirea finală a sezonului. De asemenea, poți sărăci plantele mai mari pentru a evita înmulțirea și pentru a asigura că energia se concentrează pe rădăcini și pe pregătirea pentru iarnă.


Colectarea semințelor

În luna august, multe plante ajung la maturitate și produc semințe. Colectarea acestor semințe este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a avea resurse pentru sezoanele viitoare.

Asigură-te că semințele sunt uscate înainte de a le depozita în recipiente etanșe.

Cum pregătești din timp grădina pentru toamnă

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI