5 Lucruri pe care le poți face de ziua României, 1 Decembrie

5 Lucruri pe care le poți face de ziua României, 1 Decembrie

1 decembrie este ziua națională a României, o zi ce se sărbătorește pretutindeni ca fiind cel mai important moment din istoria românilor. În anul 1918, la Alba Iulia, a avut loc marea adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România. Acest lucru a dus la ceea ce numim noi astăzi România Mare.


Ce activități poți face de ziua României, pe data de 1 Decembrie, dar și care este semnificația acestei zile pentru țara noastră.

Te poți bucura de luminițe

Aproape în fiecare an primăria orașelor aprinde luminițele de sărbători pe data de 1 decembrie. În această zi te poți bucura de frumoasele instalații care se aprind pentru iluminatul festiv. Perioada sărbătorilor este absolut superbă deoarece toată țara este împodobită în moduri deosebit de frumoase.

Atât tu, cât și cei mici vă puteți bucura de o plimbare în oraș pentru a vă bucura de aceste frumoase luminițe.


Te poți bucura de paradă

În marile orașe, pe data de 1 decembrie, parade militare și alte ceremonii dedicate sărbătorii se organizează. Te poți bucura și tu de aceste parade militare ce sunt organizate atât în capitală, dar și la Alba Iulia.

Poți merge la târgurile de Crăciun

În seara de 1 decembrie te poți bucura de târgurile de Crăciun și de bucuria pe care acestea le oferă. Aici găsești cadouri, activități precum patinoar sau alte distracții, dar și mâncăruri delicioase pe care să le deguști precum cârnați și fasole.

Poți bea un vin fiert

Pe data de 1 decembrie, zi națională liberă, te poți bucura de un vin fiert băut la târgurile de Crăciun ce sunt organizate. Aceste zile sunt ideale pentru a începe să ne bucurăm de atmosfera sărbătorilor de iarnă.


Te vei simți ca un turist

Pe data de 1 Decembrie ne bucurăm de parada militară pe care specialiștii din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne le organizează. De asemenea, te poți bucura de frumusețea orașului dar și multe alte lucruri care te vor face să te simți ca un turist în această frumoasă țară.

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI