5 Lucruri pe care să le știi despre plantele aromatice și creșterea lor

5 Lucruri pe care să le știi despre plantele aromatice și creșterea lor

Cel mai ușor mod de a face o mâncare obișnuită mult mai bună este să îi adaugi plantele aromatice proaspăt culese. Chiar și un sendviș banal poate fi transformat într-un deliciu, dacă îi adaugi puțin busuioc proaspăt, cultivat acasă.


Pentru a crește plante aromatice gustoase și sănătoase, noi îți prezentăm 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre ele.

Cerințele de bază pentru sol

Majoritatea plantelor aromatice au nevoie de pământ foarte bine drenat și nu rezistă mult dacă sunt sădite în pământ greu, umed. Dacă nu poți asigura aceste cerințe, cultivă plante aromatice în vase sau într-un strat înălțat.

De asemenea, poți săpa înainte de plantare și amesteca în pământ mult pietriș, nisip și compost pentru a îmbunătăți drenajul.


Nu toate plantele aromatice sunt rezistente

Unele plante aromatice nu sunt rezistente și dacă sunt sădite afară prea devreme sau lăsate prea mult, vor muri. Verifică cu atenție pachetul de semințe sau eticheta plantei.

Îți vor înfrumuseța casa

Un vas cu diverse plante aromatice poziționat lângă ușa bucătăriei este perfect. Nu uita să le plantezi într-un alt vas atunci când fratele nu mai am spațiu pentru a te bucura de creșteri bogate și frumoase.

Menta este invazivă

Rădăcinile de mentă sunt renumite ca fiind invazive, în mod agresiv. Cultivă menta în propriul ei vas deasupra pământului sau planteaz-o într-un strat, dar păstreaz-o în vasul original, înfipte în pământ.


Când sunt plantate într-un ghiveci, rădăcinile evadează mai greu. Mentele multicolore sunt, în general, mult mai puțin viguroase și creează mai puține probleme.

Diverse tipuri de mentă au arome diferite, așa că gustă pentru a fi sigur că îți place aceea pe care urmează să o cumperi.

Cum poti cultiva menta la tine acasa, dar si beneficiile ceaiului de menta

Acoperire cu pietriș – Plantele aromatice

Acoperirea suprafeței pământului sau a compostului cu un strat subțire de pietriș, după plantare, asigură un drenaj bun în jurul plantelor. Acest strat le face să se dezvolte bine, chiar când este multă umezeală.


Cumpără întotdeauna pietriș de horticultură și nu folosi niciodată pietriș sau prundiș rămas de la construcții, deoarece acestea pot conține materiale dăunătoare.

Ferește busuiocul de pisici

Busuiocul are o aromă care unora le place, iar unora nu. Se pare că pisicile nu agreează această aromă. De aceea, este bine sa ferește busuiocul de pisici, mai ales când este vorba de apartamentele unde animalele de companie au contact cu plantele aromatice.

Plantele înfometate au aromă mai puternică

Majoritatea plantelor aromatice au o aromă mai intensă dacă nu sunt îngrijite în exces. De aceea, este bine să nu le aplici prea mulți fertilizatori sau fertilizatori care au mult azot.

De asemenea, poți opta și pentru a nu le hrăni deloc sau să folosești un fertilizator cu mult potasiu.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI