Inceputul de an in gradina – Lucrari importante din ianuarie si februarie

Inceputul de an in gradina – Lucrari importante din ianuarie si februarie

Inceputul de an in gradina reprezinta un start important nu doar pentru pasionati, ci si pentru cei ce isi doresc sa revina la munca din jurul plantelor. Ianuarie este o luna in care pamantul se odihneste si isi revine dupa anotimpurile in care a fost activ. Cu toate acestea, exista lucruri pe care le putem face in gradina noastra inca de la inceputul anului.


Inceputul de an in gradina – Ianuarie

Gradina in ianuarie nu doar ca are nevoie de curatari periodice, dar si de alte ingrijiri. De exemplu, acum este momentul sa plantezi clematis de iarna (sau clematite), mai ales daca consideri ca este momentul sa adaugi un strop de culoare in curtea casei tale.

In luna ianuarie si in luna februarie trebuie sa fii atent constant la taierea tulpinilor vechi. Acestea se taiem insa ai grija sa nu afectezi in vreun fel noii lastari.

In ceea ce priveste gradina cu fructe in prima luna din an, este momentul sa cureti merii si perii, dar si sa cureti arbustii de coacaz si agris pentru a te bucura de o recolta bogata.


Inceputul de an in gradina – Februarie

Activitatile din luna februarie presupun o noua serie de provocari pentru tine. In luna a doua din an trebuie sa fii pregatit caci vremea poate fi ceva mai calduroasa, pregatindu-te pentru martie, insa poti avea si o surpriza rece.

Curatenia generala din curtea si gradina ta

Activitatile de gradinarit din luna februarie presupun o curatenie generala in gradina si curtea ta. Daca solul este dezghetat, acum este momentul sa indepartezi toate resturile vegetale care au mai ramas. De asemenea, nu uita sa cureti buruienile si sa tai crengile copacilor care s-au uscat, dar si pe cele care arata inestetic. In acest fel, gradina ta va arata mult mai bine, va fi mai ingrijita.

Gradina de legume si ingrijirea ei

In gradina de legume este momentul sa incepi sa plantezi plantele preferate. De exemplu, acum poti sa plantezi sfecla, dar si salata, morcovii, porumbul, fasolea si mazarea.


Ingrijirea din gradina de flori

Pasionatele de flori si plante colorate vor fi incantate sa afle ca se pot ocupa de ele incepand din luna februarie. Acum poti sa indepartezi frunzele ofilite ale florilor pe care deja le-ai plantat.

In aceasta perioada te poti ocupa si de replantarea ghioceilor pentru a te bucura de flori frumoase, gingase si placute.

Daca ai tufe de trandafiri, ofera-le o forma si ocupa-te de taierea lor. In acest fel, tufa de trandafiri va creste cum vrei tu.


Ingrijirea gazonului

In luna februarie este timpul sa tunzi si sa ingrijesti gazonul. Portiunile de gazon care au fost afectate de inghet sau de boli pot fi acum indepartate. De asemenea, indeparteaza si buruienile nedorite de unde ai gazon.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI