Idei de amenajari exterioare cu Clematite – o planta ideala de decor

Idei de amenajari exterioare cu Clematite – o planta ideala de decor

Clematitele se numara printre acele plante firave si delicate care se incadreaza perfect intr-o curte spatioasa, prin urmare sunt ideale pentru amenajari exterioare. Ca orice planta are nevoie de un sol fertil, cu un PH neutru si fara exces de apa. Este o floare care prefera sa fie plantata in locuri in care pamantul de la baza este umbrit, partea superioara ramanad in soare.


De ce spuneam mai inainte ca sunt niste flori ideale pentru exterior? Deoarece fac parte din categoria plantelor cataratoare si pot infrumuseta locuri precum pergole din lemn, dar si portiuni de gard sau ziduri de casa care nu ies in evidenta cu nimic.

Clematis este o planta destul de rezistenta si trece cu bine prin toate anotimpurile, inclusiv prin iernile nu tocmai blande de la noi.

Astfel de plante se preteaza a fi crescute si la ghiveci, cu conditia ca acesta sa fie destul de incapator pentru numeroasele sale radacini.


Este o planta nepretentioasa, iar curatarea se face in luna martie pentru a-i stimula ramificarea. Dar sunt si specii de Clematite care nu se taie, respectiv Clematis montana sau alpina. Cele mai cunoscute Clematite de la noi sunt soiurile obisnuite cu flori de culoare mov.

Ca orice planta de decor se inmulteste prin seminte, butasi sau divizarea tufei, procedee care nu sunt complicate si pot fi executate de oricine.

Este o planta rezistenta la boli, insa poata fi atacata de fainare, boala care poate fi combatuta cu solutii  gata preparate si care se gasesc in marea majoritate a fitofarmaciilor de la noi.


Creste ideal pe un suport confectionat din metal.

Clematis Alpina.

amenajari exterioare

Clematis Montana.


amenajari exterioare

Pergole amenajate cu Clematite.

 

amenajari exterioare

Printre florile companioane se numara si trandafirii cataratori.

Arcade din lemn amenajate cu astfel de flori.

amenajari exterioare

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI