Trucul simplu prin care aerisești caloriferele corect. Așa veți avea mai multă căldură în casă și facturi mai mici

Aerisierea corectă a caloriferelor este un pas esențial pentru a te asigura că încălzirea funcționează la capacitate maximă și că vei beneficia de o temperatură confortabilă în locuință pe timpul iernii.


Atunci când caloriferele nu sunt aerisite în mod corect, aerul rămas în interior poate împiedica circulația apei calde, ceea ce duce la o încălzire ineficientă și, implicit, la un consum mai mare de energie. Iată trucul simplu prin care aerisești caloriferele corect!

Trucul simplu prin care aerisești caloriferele corect

Iarna se apropie cu pași repezi, așa că este musai să vă verificați caloriferele din casă.  Înainte de a da drumul căldura, trebuie să faci un lucru extrem de important, și anume să cureți caloriferele corect.

În acest fel, vei avea parte de multă căldură iarna și facturile vor fi reduse considerabil. Praful care se adună în interiorul acestora pe parcursul anului poate afecta buna funcționare a caloriferului.


Curăță caloriferele de praf

De regulă, caloriferele pot strânge mult praf, motiv pentru care vor “munci” mai mult pentru a putea încălzi așa cum trebuie.

Pentru praful din interior, trebuie să folosești un dispozitiv care suflă aer, nu un aspirator. Poți utiliza un uscător de păr spre crăpăturile și fisurile caloriferului, iar praful poate fi îndepărtat prin rafale scurte de aer.

Atenție, nu trebuie să sufli direct în interiorul elementelor de calorifer, cu să orientezi uscătorul în jos, pentru ca praful să poată țâșni în sus și afară. La final, când praful este afară, puteți face curat cu aspiratorul.


Cum se face procesul de aerisire

Caloriferele trebuie aerisite la început de toamnă, iar procesul nu e dificil deloc. Prima dată trebuie închis robinetul de tur, aflat în partea superioară a caloriferului, dar și cel de retur, din partea inferioară, pe unde iese apa.

În dreptul supapei de aerisire, trebuie să poziționezi un recipient pentru a putea strânge apa care curge. Supapa se află în partea de sus, cea opusă robinetului de tur. Vei avea nevoie de un vas mic și o cârpă sau un prosop pentru a prinde eventualele picături de apă care se vor scurge în timpul aerisirii.

Procesul de aerisire nu trebuie să dureze mult. La final, supapa de aerisire se închide și se pot deschide din nou robinetele de tur și retur.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI