Alei absolut senzationale si stiluri de pavare deosebite, diferite

Alei absolut senzationale si stiluri de pavare deosebite, diferite

Pavarea se poate transforma usor intr-o forma de arta, iar combinata cu plante arata absolut senzational.


Delimiteaza aleile cu plante frumoase, verzi si alege sa le scoti in evidenta atat prin stilul ales pentru decorare, cat si prin delimitarea lor cu plante absolut senzationale.

Flori spectaculoase care delimiteaza alei, gardul sau fatada casei tale

Cum alegem plantele pentru a scoate in evidenta aleile

Plantele trebuie sa aiba forme bine definite, dar si culori puternice. Poti alege plante cu frunze deosebite deoarece acestea sunt cele mai de efect.

Plantele cu frunze ascutite sunt ideale, la fel si ghivecele cu plante anuale, viu colorate. Suprafata pavata se poate incalzi foarte tare, asa ca uda florile din ghivece regulat. De asemenea, nu uita sa le muti intr-un loc umbros daca pleci de acasa pe o perioada mai mare de timp.


Mozaicul, arta ce imbraca spectaculos aleile din curtea casei tale

Tipuri si stiluri diferite de pavare pentru gradina ta

Pavarea aleilor in spirala

O forma de spirala, cu diferite marimi si culori de piatra, formeaza elementul de baza. Restul aranjamentului porneste de aici, prin intermediul plantelor si elementelor din jur.

Pavarea scarilor

Chiar si scarile din curtea casei tale pot fi pavate. Treptele intermediare din lemn pot fi mai inchise la culoare decat invelisul treptelor, deci vor fi vizibile.

Piatra naturala

Piatra naturala este cel mai potrivit element pentru curtea ta. Pietrele de forme neregulate, ce formeaza o carare de pietre mari sunt ideale pentru curtea ta. Printre ele, adauga pietricele mici, in nuante ceva mai deschise.


Contrastul este absolut superb. Aceste pietre sunt folosite in mod curent in gradinile japoneze, ele fiind extrem de atractive, mai ales dupa ploaie.

Lespezi mici

Cu lespezi mici poti acoperi o carare de la tara, atractiva, o carare care nu are neaparat o forma perfect dreapta, ci poate fi si serpuita.

Aceste lespezi mici sunt realizate din beton, insa ele dau impresia ca ai piatra naturala in curtea ta. Sunt elegante, absolut senzationale.


Traverse de cale ferata

Umplute cu pietris, aceste traverse formeaza un peisaj pitoresc. Plante precum limba marii si Verbascum cresc printre pietrele mici, care radiaza caldura in sus.

Sunt realizate din lemn, iar printre ele sunt pozitionate pietricele mici si seamana cu acelea de la calea ferata. Sunt superbe!

Mozaicul, arta din curtea ta pentru a avea alei absolut senzationale

Mozaicul este o arta ce poate fi transpusa si in curtea casei tale. Aleile sunt absolut superbe, iar modalitatile de a le realiza sunt multiple. Indiferent ca folosesti piatra naturala, caramizi sau bucati din lemn, alege forme diferite, neregulate, forme care ies in evidenta prin unicitatea lor.

20 Idei de mozaic din pietre pentru aleile din gradina

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI