Motul curcanului – O floare aparte, deosebita, perfecta pentru curtea ta

0
672

Motul curcanului – O floare aparte, deosebita, perfecta pentru curtea ta

Motul curcanului este o floare cu adevarat deosebita, aparte, o floare ce iese in evidenta atat prin forma ei unica, dar si prin culoarea ce te cucereste pe loc.


Motul curcanului (Amaranthus spp.), planta denumita si Trompeta elefantului, Trompa elefantului, Planta fantana este o floare absolut superba. Speciile acestei flori sunt cultivate atat pentru frumusetea lor, dar si pentru frunzele lor. De asemenea, speciile acestei plante sunt cultivate si ca cereale.

Planteaza motul curcanului in curtea ta

Daca alegi sa o plantezi in curtea ta, aceasta floare iti va face vara mai frumoasa. Perioada ei de inflorire este destul de lunga, asa ca te vei bucura de ea inca din luna iulie pana in luna noiembrie tarziu.

Solul: In ceea ce priveste ingrijirea ei, planta are nevoie de un sol bine drenat, un sol bogat in substante hranitoare. pH-ul solului poate fi slab acid sau neutru. Descopera aici cum afli pH-ul solului din gradina ta.


Apa: Nevoile plantei atunci cand vorbim de apa sunt destul de micute. Ea are nevoie de udari folosind cantitati moderate de apa. Solul trebuie mentinut reavan, insa suporta si seceta pentru perioade scurte de timp. Udarea se face, pe timp de vara, de aproximativ 2 ori pe saptamana.

Amplasarea acestei flori: Atunci cand alegi locul in care motul curcanului sa fie amplasata, te sfatuim sa alegi un spatiu in care soarele ajunge des. Floarea are nevoie de soare, insa ea creste frumos si sanatos si in spatii cu semiumbra.

Cum se ingrijeste ochiul boului, o floare impunatoare, deosebit de frumoasa – Partea I

Inmultirea: Inmultirea motului curcanului se face prin seminte. Inainte de a semana semintele, te sfatuim sa le amesteci cu nisip. Semanarea acestor seminte se face primavara, atunci cand solul incepe sa se incalzeasca.

sursa foto: Pinterest