Apa de ploaie – Beneficiile acesteia si cum poti sa o aduni

Apa de ploaie – Beneficiile acesteia si cum poti sa o aduni

Picatura cu picatura, apa de ploaie poate fi adunata in containere, ea avand o multime de beneficii nebanuite pentru gradina si florile din ghiveci. Apa de ploaie are o multime de beneficii atunci cand este colectata si folosita sa uzi florile, legumele, dar si fructele.


Mai mult decat atat, apa este buna si pentru gatit, pentru spalatul vaselor, dar si pentru a spala cu ea. Apa poate fi adunata in diverse butoaie, dar si in alte containere.

Cum adunam apa de ploaie – Beneficii si idei utile

Avand un pH neutru, apa este benefica atat pentru plantele tale, dar si pentru tine. De exemplu, persoanele care au grija de parul lor se clatesc cu apa de ploaie. Are o multime de beneficii asupra podoabei tale capilare.

Mai mult decat atat, aceasta apa este lipsita de saruri minerale si poate sa fie tinuta la o temperatura de 5-10 grade Celsius. Acest lucru face ca apa sa nu dezvolte microorganisme.


Poti sa construiesti o portiune in sol pe care sa o acoperi cu beton. Construind un sistem de adunare a apei de pe acasa, poti aduna aici toata apa. Apoi, o poti folosi pentru a uda legumele si fructele, dar si florile tale.

Apa aceasta este lipsita de calcar si este numai buna si pentru gatit, dar si pentru baut. De asemenea, ea poate fi folosita si pentru a spala vasele sau pentru a face dus. In acest fel, vei economisi o multime de apa. In zonele in care este seceta si apa din fantana scade, acest truc este foarte util si folositor.

Apa este pura, poate fi folosita fara probleme in casa. Daca vrei sa colectezi apa si sa profiti in intregime de proprietatile ei, alege sa o colectezi in recipiente sterile. In acest fel, apa nu isi va pierde din proprietati.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI