Aperitive aranjate frumos, creativ, ideale pentru orice masa de Sarbatori

0
12455
aperitive aranjate frumos

Aperitive aranjate frumos, creativ, ideale pentru orice masa de Sarbatori

Aceste aperitive aranjate frumos sunt ideale pentru orice sarbatoare, asa ca inspira-te de aici pentru a le aranja creativ. Combina mezeluri cu legume, dar si branzeturi cu fructe pentru un aperitiv de-a dreptul gustos.


Preparatele puse ca aperitiv pe masa de sarbatori nu necesita gatire. Acestea sunt fie mezeluri cu legume asortate, fie branzeturi cu fructe uscate sau fructe prospete. In galeria foto de mai jos ti-am pregatit cateva idei diferite pentru a pune pe masa de sarbatori aperitive gustoase, aranjate frumos, astfel incat toti musafirii tai sa fie atrasi de aranjarea creativa a acestora.

Aranjarea legumelor si mezelurilor

Mezelurile si legumele din farfurie sunt aranjate diferit, creativ si frumos. Acestea pot fi aranjate rotind feliile si aranjandu-le una langa alta, astfel incat sa realizezi buchetele mici de mezeluri. Se vad foarte frumos una langa cealalta, mai ales atunci cand asezi mezeluri diferite langa buchetele de cascaval.

Printre ele, nu uita sa pui legume proaspete astfel incat sa te bucuri de culorile frumoase, dar si de legumele delicioase. Castraveti, rosii, salata verde, salata iceberg, dar si ardei rosu, verde si galben sau morcovi, toate aceste legume sunt ideale pentru a crea o masa frumoasa, festiva cu aperitive delicioase.


Platou cu branzeturi – Aperitive aranjate frumos

Un platou ceva mai sofisticat, dar la fel de delicios este acela cu branzeturi. Poti aranja aici branzeturi diferite, fructe proaspete si nuci. Strugurii sunt ideali pentru acest aperitiv, dar si maslinele.

Pentru un platou gustos si bun ai nevoie e 3-4 feluri de branza: camembert, brie, branza albastra, dar si mozzarella sau branza elvetiana.

De asemenea, in ceea ce priveste legumele, alege struguri albi, mari, piersici, pere, smochine sau nectarine. Pe platou poti aranja si biscuiti sarati sau dulci, miere, dulceata, fistic, nuci, migdale, alune sau piure de fructe.


In functie de numarul de persoane de la masa, pune pe masa cam 50 de grame de branza pentru fiecare musafir. Este o cantitate de branza suficient de mare, mai ales ca de sarbatori exista si alte preparate pe care le pui pe masa.

Cum alegem fructele potrivite pentru platoul cu branzeturi

Fructele puse pe platou variaza in functie de sezon. Vara poti alege o multime de fructe proaspete, pe cand iarna poti opta mai mult pentru fructe deshidratate sau confiate. De exemplu, o alegere foarte buna pentru iarna ar fi si dulceata de fructe. Bineinteles, de pe platou nu trebuie sa lipseasca citricele de sezon. Sunt gustoase, sanatoase si ideale pentru un platou cu branzeturi reusit.

Descopera si aceste modalitati superbe de a orna aperitivele pentru masa de Craciun

Cum aranjezi cel mai frumos tort-aperitiv pentru o masa festiva

Aranjarea superba a legumelor in farfurie pentru un aperitiv de poveste

sursa foto: Pinterest