Bujorul, floarea care te cucereste si care are si utilizari medicale

Bujorul, floarea care te cucereste si care are si utilizari medicale

Bujorul este o floare minunata, o floare superba care are peste 30 de specii, iar 3 dintre ele sunt folosite in medicina, fiind si cele mai frumoase.


Motorul este o floare absolut superba, o floare folosita de foarte mult timp ca planta medicinala. Exista o multime de specii de bujori, insa principala folosita in medicina este Paconia lactiflora, adica bujorul chinezesc.

Mai mult decat atat, planta este folosita si ca planta ornamentala, ideala pentru buchete sau pentru a fi plantata in propria curte pentru a ne bucura mai mult de frumusetea ei.

Paconia lactiflora – Bujorul chinezesc

Parti folosite: radacinile.


In medicina traditionala chineza, se crede ca radacina de P. lactiflora e „nutritiva” pentru sange si e folosita la tratarea problemelor aparatului reproducator feminin.

Studii de laborator au demonstrat ca bujorul chinezesc are, intr-adevar, un efect moderat asupra activitatii hormonale.

Zorelele, florile colorate si gingase care se inmultesc extrem de repede

Ideal pentru probleme cu ovarele polichistice


Medicii naturisti il prescriu, adesea impreuna cu lemn-dulce, pentru reglarea ciclului menstrual si calmarea durerilor specifice. Combinatia e utilizata in cazul menstrelor intarziate, absente sau abundente, a durerilor premenstruale, pentru fibrom uterin si ovare polichistice.

De asemenea, P. lactiflora poate avea un efect relaxant asupra musculaturii si poate scadea tensiunea, gratie capacitatii de a dilata vasele sangvine, imbunatatind circulatia. In mod traditional – si in asociere cu alte plante – bujorul poate fi folosit pentru calmarea crampelor musculare si reducerea arsurilor gastrice, ameliorarea capacitatii de concentrare si a memoriei sau pentru tratarea anginei.

Pentru o utilizare sigura si adecvata, sfatuiti-va cu un medic sau fitoterapeut.


Nu luati P. lactiflora daca sunteti gravida sau alaptati. Prescrierea bujorului este permisa doar practicienilor calificati.

Flori fantastice ale caror moment de glorie este acum: Flori de piatra (Portulaca)

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI