Cum alegi frigiderul potrivit pentru nevoile tale

0
844
alegerea frigiderului potrivit

Cum alegi frigiderul potrivit pentru nevoile tale

Alegerea unui frigider este foarte importanta intr-o gospodarie. Frigiderul este un bun ce ar trebui sa fie functional si util pe o perioada de cel putin 5-10 ani, in functie de durabilitate.


De ce functionalitati are nevoie un frigider

Un frigider performant are mai multe caracteristici importante. Trebuie sa tii cont de toate acestea inainte de a cumpara produsul potrivit.

  • Consumul de energie

Pentru ca un frigider sa nu consume multa energie, trebuie sa fie incadrat in clasa A (A+, A++ sau A+++). Cu cat exista mai multe semne de plus dupa clasa „A”, cu atat frigiderul va consuma mai putin, iar facturile vor fi mai mici.

Bineinteles, cu cat frigiderul este mai performant, cu atat pretul acestuia va creste.


Un frigider ce are clasa A++ poate sa consume cu pana la 30% mai putin fata de un frigider ce are clasa A. Tine cont si de acesti factori inainte de a achizitiona un electrocasnic.

  • Tehnologia cu inverter

Tehnologia cu inverter este utila pentru ca este mai eficienta si economica. Cum anume? Ei bine, aceasta ajuta la pastrarea unei temperaturi constante, astfel incat se va reduce uzura compresorului.

De asemenea, nivelul de zgomot este pastrat minim. Intr-o locuinta de tip open space, acest aspect este foarte important.


Mai mult decat atat, pe termen lung frigiderul va fi mult mai rezistent.

Compresorul cu inverter ajuta frigiderul sa functioneze doar atunci cand este nevoie. Tehnologia cu inverter ajuta si la scaderea pretului de pe facturile de curent.

  • Sistem de racire No Frost

Nimanui nu ii place sa dezghete frigiderul si congelatorul. De aceea, un frigider care are sistem de racire No Frost (Full No Frost sau Total No Frost) este mult mai practic.


Sistemul acesta de racire No Frost va pastra o temperatura constanta in frigider. Astfel, nu se va mai forma nici gheata in frigiderul tau si tu nu va mai trebui sa il dezgheti.

Un alt avantaj pe care il are tehnologia No Frost este ca ajuta alimentele sa isi pastreze calitatile nutritive. Acest sistem raceste cu o viteza mai mare, astfel ca alimentele vor fi protejate.

Asa ca, atunci cand optezi pentru un frigider, o combina frigorifica sau un astfel de congelator Beko, alege-le cu optiunea No Frost pentru un plus de eficienta.

  • Dimensiunea frigiderului

Nevoia de stocare depinde de la fiecare familie la alta.

De aceea, frigiderele cu 1 usa sunt ideale pentru studenti sau pentru familiile cu 2 membri. De asemenea, frigiderele cu 1 usa sunt potrivite si pentru familiile care au si un congelator separat pentru a depozita carnea sau legumele.

Frigiderele cu 2 usi sunt mult mai performante si mai utile decat frigiderele cu 1 usa. Acestea au usi separate pentru congelator si pentru frigider, dar au si un volum de depozitare mult mai mare.

De obicei, congelatoarele sunt si mai incapatoare, mai performante, dar si mai bine compartimentate.

Un frigider cu 2 usi are si functii care ajuta la cresterea calitatii alimentelor pe termen putin mai lung si dispune de functii indispensabile precum: full no frost, functie de ionizare, functie vacanta, dar si multe altele.

Mai exista si optiunea de combina frigorifica. Aceasta are spatiu suficient de depozitare atat in congelator, cat si in frigider si este foarte practica, avand tot 2 usi.

sursa foto: Pinterest