Ce să mănânci în noaptea de Revelion. Trecerea dintre ani are o semnificație aparte pentru majoritatea românilor. Pe lângă ținuta aleasă pentru această seară specială, masa de Revelion este extrem de importantă. Iată ce să consumați pe 31 decembrie, ca să vă meargă bine anul următor!
Ce să mănânci în noaptea de Revelion
Noaptea de 31 decembrie este așteptată de toată lumea! Este momentul pentru care ne pregătim cu mult timp înainte, iar seara trebuie să fie perfectă. Cum era de așteptat, există anumite superstiții culinare pe care românii le respectă întocmai. Iată ce să pui pe masa de Revelion!
Superstiții culinare pe 31 decembrie
De Revelion e musai să consumi struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de finanțe. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.
Pe 31 decembrie, mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor. Unii spun că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.
Și carnea de gâscă trebuie consumată de Anul Nou. În Noaptea de Revelion nu se mănâncă sub nicio formă pui, fiindcă îţi alungi norocul pe tot anul. Această pasăre scurmă şi astfel norocul se împrăştie rapid. De aceea e bine să ai pe masa porc, curcan sau gâscă.
La 12 noaptea, bea șampanie pentru a avea parte de belşug și prosperitate anul viitor. Astfel, toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.
De asemenea, în noaptea dintre ani este indicat să ai în case cât mai multe fructe rotunde. Se spune că forma sferică este asocitată cu infinitul, continuitatea. Dacă ai fructe în formă rotundă în casă în noaptea de Revelion se spune că îți sporești șansele de succes pentru anul viitor.
În sudul țării se obișnuiește să se pună bilețele între foile de plăcintă sau bani de argint, pentru a afla ce-i este menit fiecăruia, cine găsește banul va avea noroc tot anul.
Sursa foto: gazetanord-vest.ro