Cele mai importante beneficii ale morcovilor – De ce sa ii consumam zilnic

Cele mai importante beneficii ale morcovilor – De ce sa ii consumam zilnic

O serie de beneficii ale morcovilor te vor convinge sa ii consumi zilnic, fie in mancaruri, supe sau ca o gustare sanatoasa, delicioasa.


Aceste legume sunt sanatoase, gustoase, potrivite ca si gustare pentru ca sunt crocanti, insa pot fi folositi pentru o multime de mancaruri. Supele creme, dar si mancarurile la cuptor sau o tocana de legume, toate vor avea un gust mai bun daca punem si morcovi.

Morcovii sunt o sursa excelenta de beta-caroten, vitamina K1, potasiu, dar si o sursa de antioxidanti. De asemenea, sunt deliciosi. Morcovii pot fi plantati chiar in gradina ta, iar mai jos iti povestim si cateva secrete de plantare ale acestora.

Descopera si aceste 7 secrete de cultivare si crestere a morcovilor in gradina casei tale

Ce trebuie sa stim despre morcovi

Morcovii sunt o sursa importanta de vitamine si contin peste 87% apa. Sunt saraci in grasimi, dar si in proteine. De aceea, ai nevoie si de alte surse de proteine care sa te ajute sa ai energie.


Aproximativ 100 grame de morcov contine cam 41 de calorii, 88% apa, 0.9 grame de proteine, dar si 9.6 grame. de carbohidrati. De asemenea, morcovii contin si grasimi, aproximativ 0.2 grame, fibre, dar si zahar.

Beneficii ale morcovilor

De asemenea, morcovii contin vitamina A, botina, vitamina K1, potasiu, dar si vitamina B6. Morcovii contin mult beta-caroten pe care organismul il transforma in vitamina A. Acesti nutrienti sunt importanti pentru vedere, dar si pentru un sistem imunitar puternic.

Vitamina K1 este importanta pentru sanatatea oaselor tale, iar potasiul este un mineral esential, ideal pentru sanatatea ta. Te invit si te incurajez sa introduci morcovul in dieta ta zilnica si saptamanala pentru a te bucura de beneficiile acestuia.


5 Secrete pentru a planta si creste cea mai buna cultura de morcovi

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI