Cele mai importante lucrări ce trebuie efectuate în curte și grădină pe timp de toamnă

Cele mai importante lucrări ce trebuie efectuate în curte și grădină pe timp de toamnă

Toamna este anotimpul potrivit pentru a întreprinde o serie de lucrări importante în curtea și grădina ta, pregătind astfel terenul pentru sezonul rece. De asemenea, te vei ocupa în același timp de un început prosper în primăvară.


Recoltarea și depozitarea recoltelor

Toamna este momentul potrivit pentru a recolta fructele și legumele mature. Culege mere, pere, dovleci, cartofi și orice altă recoltă rămasă în grădină.

Depozitează-le într-un loc răcoros și uscat, ideal o pivniță sau un garaj, pentru a le menține proaspete pe perioada iernii.

Tăierea și curățarea plantelor

Tăierea plantelor perene și a arbuștilor este esențială pentru a le menține sănătoase. Elimină crengile uscate, frunzele căzute și orice material vegetal bolnav. Această muncă de toamnă ajută la prevenirea bolilor și la pregătirea plantelor pentru iarna rece.


Plantarea bulbilor de primăvară în curte și grădină

Toamna este momentul potrivit pentru a planta bulbii de primăvară, cum ar fi narcisele, lalelele și zambilele. Aceste flori vor înflori în primăvară, aducând culoare și viață grădinii tale.

Îngrășământ și pregătirea solului

Aplicarea unui îngrășământ cu eliberare lentă pe gazon și în grădină în toamnă ajută la hrănirea plantelor pe parcursul iernii. De asemenea, este momentul potrivit pentru a îmbunătăți structura solului prin adăugarea de compost sau materiale organice.

Îngrijirea gazonului

Tăierea gazonului trebuie să continue până când acesta încetează să crească regulat. Dacă ai frunze căzute pe gazon, folosește o mașină de tuns cu sac sau o mătură pentru a le colecta, evitând astfel să înăbușe iarba.


Protejarea plantelor delicate

Plantele perene delicate, cum ar fi trandafirii, pot beneficia de o protecție suplimentară înainte de iarnă. Acoperă-le cu un strat de paie sau folie pentru a le izola de temperaturile reci.

Plantarea de arbuști și copaci în curte și grădină

Toamna este un moment potrivit pentru a planta arbuști și copaci. Solul este încă cald, iar ploile sunt mai frecvente, ceea ce ajută la rădăcinarea și adaptarea noilor plante.

Pregătirea uneltelor de grădină

Revizuiește și curăță uneltele de grădină, inclusiv grebla, foarfeca de tăiat crengi și uneltele de săpat. Asigură-te că sunt bine ascuțite și pregătite pentru sezonul viitor.


Top 5 sfaturi de aur pentru alegerea uneltelor – Trucuri pentru grădinarii începători

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI