Copaci absolut superbi, cu o coroană bogată, pentru o curte de vis

0
1561

Copaci absolut superbi, cu o coroană bogată, pentru o curte de vis

Fiecare anotimp este un adevărat spectacol vizual pentru privirile tale și ale musafirilor atunci când vine vorba de acești copaci absolut superbi pe care îi ai în curte.


În articolul de mai jos îți prezentăm copaci care ies în evidență dacă au suficient spațiu, dar și dacă ai ales soiul potrivit pentru curtea casei tale.

Cum poți înfrumuseța curtea cu ajutorul copacilor

Copacii care au coajă atrăgătoare formează trăsături sculpturale excelente. Îi poți poziționa distanțați pentru a crea un puternic contrast dacă ai și o abundență de flori în curtea casei tale.

Frunzișul și forma copacului sunt elemente de bază care te vor ajuta să aduci contraste și să pui în evidență curtea ta.


Cum protejezi împotriva soarelui cu ajutorul copacilor

Pentru a te proteja de efectul soarelui, copacii sunt de neegalat. Aceștia te ajută să îți ofere răcoare și umbră în zilele fierbinți. Vei avea nevoie pentru acest lucru de copaci ce au o coroană bogată, precum este castanul domestic. De asemenea, poți alege și stejari mai mici cum este Quercus rubra.

Mai mult decât atât, un copac care oferă o umbră magnifică și este veșnic verde este Pohutakawa (Metrosideros excelsa), un copac care face niște flori roșii minunate vara.

Copaci ideali pentru fiecare anotimp în parte

Toamna este anotimpul când mulți copaci sunt extrem de frumoși. Aceștia oferă o expoziție impresionată de nuanțe de roșu aprins, portocaliu și galben.


Dacă vrei ceva specific anotimpului, atât culorile de primăvară, cat și cele de toamnă sunt importante și unii copaci le oferă pe ambele. Arțarul Amur (Acer ginnala) are un mănunchi de flori albe, primăvara, și frunze de un roșu deschis, toamna.

Magnolia – Ghid de ingrijire al celui mai frumos copac

Magnolia – Ghid de ingrijire al celui mai frumos copac

sursa foto: Pinterest