Creează arcade superbe în curte sau grădină: Sfaturi pentru un decor cu flori fantastice

Creează arcade superbe în curte sau grădină: Sfaturi pentru un decor cu flori fantastice

Aceste arcade acoperite de flori sunt un element deosebit de frumos și romantic care poate transforma instantaneu o curte sau o grădină obișnuită într-un spațiu de vis.


Cu puțină planificare și creativitate, poți crea arcade impresionante și le poți decora cu flori fantastice pentru a aduce un farmec unic și un aer de poveste în spațiul tău exterior.

Iată câteva sfaturi și idei pentru a crea arcade superbe și pentru a le decora cu flori:

Alege locația potrivită

Începe prin a alege locația potrivită pentru arcade în curtea sau grădina ta. Gândește-te la spațiul disponibil, la expunerea la soare și la alte caracteristici ale terenului pentru a determina cel mai bun loc pentru arcade.


Stabilește dimensiunile și forma arcadei

Decide dimensiunile și forma arcadei în funcție de spațiul disponibil și de estetica dorită. Poți opta pentru o arcade mică și intimă sau pentru una mai mare și impunătoare, în funcție de preferințele tale și de dimensiunea spațiului.

Alege materiale durabile și rezistente

Pentru a asigura o construcție solidă și durabilă, alege materiale rezistente la intemperii și la condițiile climatice locale. Lemnul tratat, metalul sau PVC-ul pot fi alegeri excelente pentru arcadele de grădină.

Plantează plante cățărătoare și parfumate

Alege plante cățărătoare și parfumate pentru a decora arcadele tale. Trandafirii, iasomia, glicina sau vița de vie sunt doar câteva exemple de plante care pot fi cultivate pentru a crea un efect spectaculos și parfumat.


Planifică și plantează în avans

Planifică spațiul și plantează plantele în avans pentru a le permite să se dezvolte și să crească de-a lungul arcadei în mod armonios. Este important să oferi plantei suficient spațiu pentru a se întinde și a se dezvolta fără constrângeri.

Asigură suport și îngrijire corespunzătoare

Asigură-te că arcadele tale sunt bine întreținute și că plantele beneficiază de suportul și îngrijirea corespunzătoare. Tunde regulat plantele, udă-le în mod regulat și oferă-le fertilizare și alte îngrijiri necesare pentru a le menține sănătoase și frumoase.

Adaugă elemente decorative suplimentare

Pentru a accentua frumusețea arcadei tale și pentru a adăuga un element deosebit de decor, poți adăuga și alte elemente decorative. Adaugă lumânări suspendate, lămpi solare sau alte accesorii decorative care să completeze designul general.


Creează un spațiu de relaxare și socializare

Arcadele cu flori pot fi un spațiu minunat pentru relaxare și socializare în curtea sau grădina ta. Adaugă un mobilier confortabil, cum ar fi bănci sau scaune, și accesorii suplimentare, cum ar fi perne moi sau pături, pentru a crea un spațiu invitant și confortabil.

Decorarea arcadei tale cu flori fantastice poate aduce un farmec unic și o frumusețe naturală în curtea sau grădina ta.

Cum îngrijești glicina cățărătoare pentru a te bucura de flori fantastice

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI