Cultiva in august cea mai deosebita planta: varza ornamentala

0
6005

Cultiva in august cea mai deosebita planta: varza ornamentala

Varza ornamentala iti coloreaza gradina si pe timp de iarna, fiind o planta deosebita, unica. Planteaz-o in luna august sau la sfarsitul lunii iulie si bucura-te de aceasta planta deosebita.


Descopera aici cum o plantezi: Varza ornamentala, planta spectaculoasa pe care o cultivam in august si bucura-te de o planta cu totul si cu totul deosebita.

Ce este varza ornamentala?

Varza ornamentala este o planta ce isi are originile in Europa si Asia si atinge o inaltime cuprinsa intre 30 si 60 de cm. O poti pozitiona la soare sau intr-un spatiu in care exista, partial, umbra.

Oamenii o aleg pentru ca ofera o pata de culoare in curte si gradina si este, intr-adevar, o planta ce atrage toate privirile.


Mai mult decat atat, avantajul acestei plante este ca iti face curtea sau gradina mai frumoasa si pe timp de toamna, dar si iarna.

Multe persoana cauta plante care sa le infrumuseteze spatiul pe timp de iarna. In acest anotimp in care frigul si-a facut aparitia si toti copacii s-au uscat, aceasta varza poate fi planta ideala pentru gospodaria ta. Ii va aduce un strop de culoare, de veselie.

Varza ornamentala seamana cu trandafirul, una dintre cele mai iubite si apreciate flori de la noi din tara.


Cum se ingrijeste aceasta planta deosebita?

Udarea: In ceea ce priveste udarea, de exemplu, varza ornamentala are nevoie de apa in mod regulat. In acest fel, ea se va dezvolta frumos si sanatos.

Solul: Atunci cand vorbim de sol, varza decorativa are cateva cereri, insa nu sunt foarte greu de atins. Varza ornamentala are nevoie de un pamant umed, usor drenabil, fertil. Daca vrei sa afli mai multe detalii legate de importanta solului, te invitam sa arunci o privire peste articolul de aici: Cum afecteaza solul florile din curtea sau gradina ta.

Pozitionare pe timp de vara: Tine cont de faptul ca, pe timp de vara, varza are nevoie de o atentie deosebita deoarece ea este o iubitoare de frig. Ii place vremea racoroasa si lumina. De aceea, este important sa ai grija unde o pozitionezi in acest anotimp calduros.   Aceasta planta suporta foarte bine temperaturile apropiate de 0 grade Celsius.


Daca locuiesti intr-o zona calduroasa, atunci cel mai bine este sa pozitionezi varza intr-un spatiu partial umbrit.

Unde mai poate fi cultivata?

Varza aceasta nu doar ca iti infrumuseteaza curtea, gradina si spatiul de afara, dar poate fi cultivata si in casa. Aceasta va atrage privirile daca este cultivata intr-un ghiveci si pozitionata pe balconul casei tale sau pe terasa.

Forma sa speciala o face sa fie deosebit de frumoasa. Frunzele sunt incretite, iar coloritul sau se potriveste in orice decor, facandu-l mai atragator.

sursa foto: Pinterest