Cum incepi devreme sa ai grija de muscate pentru infloriri de vis

Cum incepi devreme sa ai grija de muscate pentru infloriri de vis

Ingrijirea florilor incepe de primavara devreme, cu pasi mici si siguri pentru a te asigura ca ai parte de flori superbe, cum sunt aceste muscate.


De indata ce anotimpul cald se apropie, ne dorim cu nerabdare sa ne bucuram de flori frumoase, de plante ce ne cuceresc prin culorile lor. Scoatem afara florile precum muscatele, petuniile si gloxinia si asteptam cu sufletul la gura perioada lor de glorie.

Ingrijirea florilor si, in special ingrijrea muscatei, incepe chiar dupa iernat pentru a pregati floarea de un nou sezon superb.

Ce putem face pentru a pregati eficient aceate muscate in noul sezon

Primavara vine cu soare, vreme buna, dar si entuziasm atunci cand vorbim de ingrijirea florilor. Cateva lucruri esentiale le putem face atunci cand vine vorba de pregatirea muscatei in noul sezon, iar noi ti-am pragatit aici o lista scurta cu aceste lucruri.


Aranjarea plantelor

Daca nu ai avut timp sa tunzi plantele pentru a le oferi o forma frumoasa, dar si pentru a incuraja inflorirea, acum este timpul sa faci asta. Scurteaza plantele pentru a le oferi un inceput fresh, un start nou.

Lastarii se scurteaza la 10-15 cm, insa nu ezita sa cureti muscata si de frunzele uscate.

Adaptarea treptata la noile conditii

De asemenea, florile tale au nevoie si de adaptare treptata la noua temperatura. Aici vorbim despre orice floare, nu doar despre muscata.


Daca le-ai tinut intr-un spatiu fara lumina, ofera-le treptat acest lucru din nou. In acest mod, florile vor avea timp sa se obisnuiasca atat cu soarele din nou, dar si cu noile temperaturi.

Reluarea udarilor

Reia treptat udarea regulata a plantei pentru a o pregati de un nou sezon. Uda muscata cam de 2 ori pe saptamana, ca apoi sa cresti numarul de udari la 3. Pe timp de vara, vei uda muscatele in fiecare zi.

Sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI