Cum ne pregătim pentru luna martie – Lucrări necesare în grădină/livadă

Cum ne pregătim pentru luna martie – Lucrări necesare în grădină/livadă

Luna martie vine cu o mulțime de lucrări necesare în grădină. Acestea sunt importante pentru sezonul ce urmează, dar și pentru că este luna în care vremea nu te poate surprinde cu o ninsoare trecătoare sau un ger neprevăzut.


Curățenia din curte și grădină

Curățenia generală, precum adunarea resturilor vegetale și măturarea, dar și repararea uneltelor sunt lucruri extrem de importante. Este necesar să cureți resturile vegetale și să le pui la compost dacă ești sigur că acestea nu au boli sau dăunători.

Resturile vegetale care pot fi contaminate trebuie arse.

Este important să te ocupi de repararea uneltelor sau de înlocuirea lor, dacă este cazul. În acest fel, atunci când începe sezonul de lucru în curte și în grădină vei fii pregătit cu toate instrumentele necesare.


Efectuarea tăierilor din livadă

Tăierile de primăvară pentru pomi, arbuști, vița de vie și trandafiri trebuie făcute în luna martie. Acestea sunt necesare primăvara pentru a înlătura părțile uscate sau afectate de ger. De asemenea, acum este momentul să ajustezi vârfurile cu aproximativ 30-50 cm.

Nu se tund arbuștii care înfloresc timpuriu. Aceștia se tund doar după înflorire.

Atunci când te ocupi de tăieri, este important să ai în vedere luminarea coroanei și forma pe care dorești să o oferi arbuștilor.


Tratamente fitosanitare

Este important să aplici unele tratamente fitosanitare ca să ai o livadă sănătoasă și frumoasă. Este mai simplu și mai important să previi apariția unor boli sau dăunători decât să tratezi. Atunci când tratezi poate fi prea târziu deoarece bolile sau dăunătorii pot fi în stare prea avansată.

Mutarea copacilor sau arbuștilor

Dacă este necesar să muți copaci sau arbuști, acum este momentul să faci acest lucru. Ai grijă ca solul să nu fie înghețat sau îmbibat cu apă pentru a putea să lucrezi în condiții normale.

Lucrări de întreținere și îngrijire esențiale pentru livada ta

Cum să ai o grădină cat mai echilibrată – Idei de design și de amenajare

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI