Cum prelevam corect butasi de tulpini moi – Ce trebuie sa stii

Cum prelevam corect butasi de tulpini moi – Ce trebuie sa stii

De la plante precum roinita sau menta putem preleva butasi de tulpini moi, primavara sau la inceputul primaverii. De la plantele mai lemnoase, plante precum rozmarinul, putem lua butasi de tulpini tari, de la mijlocul verii pana la mijlocul toamnei.


Cum poti cultiva menta la tine acasa, dar si beneficiile ceaiului de menta

O multime de plante decorative, medicinale sau arbusti fructiferi se inmultesc prin butasi. Iata cum poti preleva corect butasi de tulpini pentru a inmulti ieftin si rapid plantele tale.

Foloseste pudra de hormoni

Taie o bucata de tulpina moale de cca 4-6 cm si indeparteaza frunzele din partea de jos. Cufunda baza intr-o pudra de hormoni (sau un gel), pudra care stimuleaza cresterea noilor radacini.

Apoi, fa o gaura intr-un vas cu substrat pentru rasaduri si planteaza butasul in aceasta. Foloseste un pulverizator, uda cu grija, apoi aseaza vasul intr-un loc ferit, cu lumina naturala indirecta.


Fa un clopot din fundul unei sticle de plastic si foloseste-o pentru a o pune deasupra butasului. Acest lucru va ajuta foarte mult la protectie. Sticlele de plastic pot fi taiate in jumatate si poti folosi ambele parti. Sunt ideale pentru a fi folosite pe post de clopot de protectie pentru plantele tale.

Foloseste un pahar cu apa

O alta metoda este sa pui butasul intr-un pahar cu apa, intr-un loc cu lumina indirecta si sa astepti timp de 1-2 saptamani sa se formeze radacini. Schimba apa la fiecare cateva zile si transplateaza planta cand face radacini, in ghiveci sau in gradina.

Printre plantele care se pot inmulti astfel se numara busuiocul si menta. Se pot folosi pentru paste, cocktail-uri, dar si pentru deserturi sau alte mancaruri. Aceste plante pot fi crescute in ghiveci, deci sunt ideale si pentru persoanele care nu detin mult spatiu.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI