Cum sa cresti pomi fructiferi sprijiniti de o cladire, fixati pe un spalier

0
536

Cum sa cresti pomi fructiferi sprijiniti de o cladire, fixati pe un spalier

Zidul insorit al unei case ofera locul ideal pentru pomi fructiferi sprijiniti aici. Aici, un mar tanar poate fi fixat pe un spalier formal pentru a forma un element decorativ si productiv, care dureaza multi ani.


Poti creste pomi fructiferi in mai multe feluri, pe un gard de lemn, peretele casei sau pe magazia din gradina. Poti alege dintr-o varietate de forme sau poti lasa pomii fructiferi sa creasca intr-un mod nerestrictionat pentru a forma un copac gen tufa.

Intr-o gradina mica, poti alege ghivece cu capsuni ce economisesc spatiul si pot fi oricand aduse in interiorul casei. Cu toate acestea, daca ai o curte sau o livada mai mare, te sfatuim sa optezi pentru pomi fructiferi care cresc foarte multi ani si care iti ofera culturi bogate.

Fixarea unui spalier

Cum fixam un spalier pentru astfel de pomi fructiferi? De ce unelte avem nevoie? Ei bine, am pregatit un scurt ghid pentru ca tu sa poti planta pomii tineri pe un astfel de spalier.


Pasul 1

Planteaza un pomisor sau un puiet. Vei avea nevoie de sarme orizontale, instalate la o distanta de 45 cm, fixate de tarusi infipti in pamant.

In prima iarna dupa plantare, taie pana unde dai de doi muguri asezati pe de-o parte si de alta a tulpinii. Taietura trebuie sa fie cam la 5 cm deasupra primei sarme, pentru ca mugurii de aici vor forma prima parte a spalierului.

Cum sa pastram corect merele peste iarna – Sfaturi utile

Pasul 2

Vara, leaga ramurelele care formeaza primul nivel de tarusi, la un unghi de 45 ° fata de sol. Leaga ladita de baza de un tarus vertical. La capatul sezonului de crestere, leaga tarusii de mladite pentru primul nivel, pana la forma cea mai joasa. Taie alte mladite din tulpina principala, pana ajungi la trei frunze. Tot asa, fixeaza partile mai inalte.


Pregatirea pomilor fructiferi pentru iarna – Trucuri utile

sursa foto: Pinterest