Cum sa cureti congelatorul eficient in 4 pasi simpli

0
2345
cum sa cureti congelatorul

Cum sa cureti congelatorul eficient in 4 pasi simpli

Congelatorul trebuie curatat, indiferent daca face sau nu gheata. Microbii trebuie indepartati, iar pungile cu legume, carne sau branzeturi trebuie reorganizate in fiecare luna. Astfel, vei pastra mereu curatenia in congelator si vei putea sa arunci alimentele care nu mai sunt bune si sa le consumi pe cele in stare proaspata.


Inainte de a curata si organiza congelatorul, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. Afla cum poti fi eficient si rapid, pentru a economisi timpul.

1. Consuma alimentele din congelator

Inainte de a curata congelatorul, asigura-te ca ai consumat toate alimentele bune si in stare proaspata. Stabileste care ar putea fi meniul pentru saptamana in curs si astfel, in weekend vei putea sa arunci alimentele vechi si sa cureti congelatorul.

2. Scoate toate alimentele din congelator

Inainte de a curata congelatorul, scoate toate alimentele care au ramas si pune-le intr-un bol mare. Daca ai o lada frigorifica, este mai bine sa te folosesti de ea, pentru ca alimentele sa nu se decongeleze.


Dupa ce ai scos totul din congelator, scoate-l din priza si arunca toata gheata din acesta, daca este cazul. Lasa-l sa se decongeleze complet.

3. Curatarea propriu-zisa

Pentru a curata congelatorul, foloseste otet alb, apa si bicarbonat de sodiu. De asemenea, in amestec poti adauga si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente curata, elimina mirosurile neplacute, dar si microbii. Foloseste apa fierbinte pentru a spala interiorul congelatorului tau.

cum sa cureti congelatorul

4. Nu uita sa cureti garniturile!

Dupa ce ai curatat bine congelatorul, nu uita sa cureti foarte bine garniturile deoarece acolo se aduna cei mai multi microbi.


Apoi, dupa ce ai terminat, organizeaza alimentele pe categorii. Poti folosi si etichete pe care le lipesti pe pungi pentru a iti fi cat mai usor atunci cand le cauti.

Pune mai in fata alimentele care trebuie folosite cat mai curand sau cu care ai planuit sa gatesti in saptamana in curs.

cum sa cureti congelatorul

Tu ce trucuri folosesti pentru a curata congelatorul in profunzime?


sursa foto: technosamrat.com, zopper.com